[立場] 化妝護膚品討論區#134

1001 回覆
25 Like 4 Dislike
有冇人用過By terry有色個隻碎粉?
係咪同白色個款一樣?
想問下有冇人用過first aid beauty ultra repair cream 擦上面係會起擦膠碎?
我擦完面會起擦膠碎 有冇方法可以唔起
同埋呢隻容唔容易搞到生瘡
防曬用pony effect同skin aqua都會出現
平時無特別用primer
想問淨修甲有冇介紹?
唔使gel嗰啲,只係修吓啲皮

簡單黎講就係比錢買過支新
佢同其中一樣護膚品撞咗
就咁用係唔會起擦膠碎
我同防曬撞咗
唔該曬絲打
呢幾日淨係用佢就冇再超擦膠碎同埋要細力啲搽
2% 係 2% granactive retinoid = 0.2% HPR 係新既維他命A衍生物 唔等如A醇
有暗瘡既就去iherb買differin gel la 0.1% 夠晒 上網睇多d皮膚科醫生youtube review 再決定
想問下有冇人用過Chanel紅山茶花粉底液?
見到網上評價好兩極下
想問吓鼻翼兩邊同埋嘴唇上下都成日紅色一噠噠之後甩皮,有咩護膚品好用?
男,多數淨係T位出油,早幾日開始用洗面乳+乳液保濕,有啲嘢想請教一下

每日沖涼洗完頭身之後先洗面,之後十幾廿秒時用毛巾印乾少少面同頭髮就搽乳液保濕,然後唔知點解會成塊面都係水,過十分鐘之後會變到成塊面都有層好薄好似油嘅嘢,呢個情況係正常?

同埋保濕夜晚沖完涼搽過,臨瞓前洗唔洗再搽多次?

買咗無印嘅敏感肌潔面泡沫&平衡淨肌保濕乳液
你用個支cream唔係你鐘意的質感
唔洗
廿尾,想減淡黑眼圈同細紋
請問$1000以內有冇推薦嘅眼霜
thanks 另外想問埋, 根據返我個情況搽完保濕乳液之後有層油keep係塊面, 係咪照由佢係到, 定係可以抹走?
最近額頭爆咗啲粒粒
想買番隻gel狀moisturiser
另外都想買啲清潔泥mask
請問大家有無推介?唔該哂

利申:油肌、易生暗瘡
之前有用過Caudalie嘅 Sorbet,但覺得有少少貴所以想睇吓有無其他選擇

Aveeno oat gel moisturizer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞