信用卡討論區(115)新網購卡新飯卡

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
想問下如果要碌4000新客戶個張Citi Plus抵玩定係Priority cashback抵玩

可以講下係買乜野嗎?
lm sc好似幾吸引咁
上個月online買Apple gift card冇計到6%
打去cs又俾埋proof
過咗兩個星期都仲未覆我 屌
我都係apple.com 買apple store gift card
點解
Same here, buy Apple gift card
又係兩星期未覆
我月碌過萬
waive annual fee次次都成功
小斯個agc promote 好癲 但citi 全部垃圾卡應該揀方張申請cash back定rewards 實用啲
將要簽一筆六萬蚊數箍牙 有無話岩開邊張卡fulfill簽賬享迎新? 年薪24k
但係最多每次回40 文字遊戲 除非你次次岩岩好簽400 唔係邊有10%
仲要碌滿某個額 我個個係5000
邊間肯咁好 買4000 分10張400?
你個人正正常常的話好多都肯
有咩新網賺卡同新飯卡
新嘅
Aeon wakuwaku
Boc chill card

新promotion
Dbs eminent
安信 wewa
citi the club張垃圾買唔到演唱會飛 咁整嚟做乜撚
如果平時都係主要用黎食飯同超市, 唔知呢個組合好唔好
出街食飯 - HSBC VS
Foodpanda - Aeon Waku Waku
超市 - SC Smart
網購 - HSBC Red / Aeon Waku Waku (未爆quota既話)

而家都想申請返張 Wakuwaku用黎foodpanda, 不過上面D巴打話d回贈好亂都唔知申唔申請好, 暫時都係繼續用HSBC Red
Vs 食飯3.6 咋喎 唔用啦
Wakuwaku正常嘅話ok 但無期望
用第二張唔想煩 可能遲下好啲
冇咁多要交
Plus冇乜賣點
除咗0.3% interest

唔係尖𠹌或者上網買嘢唔抵吊
出街食飯邊張好過VS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞