信用卡討論區(115)新網購卡新飯卡

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
wewa 6%

每個月最多回$300
Inmotion
Wewa
Eminent 都6%

boc嗰幾張最少都4-5.4%
唔係話Eminent有5% 咩?
記錯
Plus 張卡唔係拎出去簽, 用黎紅綠藍 雙食 活期任務 同 8仔
請問紅綠藍是咩來
發達窿用AAVS?
袋鼠熊貓?
3個電子錢包
Citi 8仔 要簽3000先有15%交通回贈,用電子錢包轉數就唔使成本完成到
轉多1000(手續費$30) 就完成埋簽4000任務多0.3%活期息
星期三去追wakuwaku筆數send埋單
尋晚終於覆返下期補返數

之後迎新都要睇住….
Get了
Thx Ching
VS 而家咁廢咁佢要再搭promotion 先抵
VS而家真係得賞家居做任務先有用
其實依家係咪enjoy 卡好用過red
enjoy有乜so
想問多少少,即使Plus張信用卡只係用e-wallet嚟chock多0.3%?

8仔係用張卡嚟自動增值?

Thx again
請問DBS Eminent 除咗首年免年費,之後有冇得再免?🙏
Chok 0.3% 要4000簽帳, 8仔信用卡要用citi 任何一張卡簽3000先有15%交通回贈

8仔信用卡當8達通用, 入落apple wallet,會變左虛擬8仔 同 實卡 兩張8達通,拎黎搭車,因為夠左3000簽帳,兩張卡既交通費都會有15%回贈,3個月後會回贈落張卡,然後要aavs 先抵銷到個回贈

因為我用Citi虛擬8仔拎 消費劵,所以又係雙食,有政府交津同citi 15% 回贈, 盡量都唔用citi 8仔aavs (除左拎回贈)
打電話,入卡no 同id, 野都唔使講就免到
Red卡學生難唔難申請?要放幾多係戶口先有機會?
Ok thx ching
Ching 高手
不過wewa 係銀聯, 而家d 食肆仲會唔會唔收銀聯卡? 好多年前曾經有過張支銀銀聯, 但出邊多數收visa/master
去wewa個網頁搵"WeWa信用卡表格及資料"
填visa card form申請
但申請visa card好似係無迎新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞