樓上裝修左半年有多 仲要串過馬撚

504 回覆
556 Like 241 Dislike
原嚟就係你條死毒撚,阻我裝修,屌柒你係正確嘅
你開佢名,我幫你郁佢
弱弱一問,claim的理由係咩? 冇見過因為正常裝修可以claim到喎,尤其是本身係30年以上舊樓
大佬啊咁你真係on9丫嘛
可能人地請黑工唔想你問咁多呢。
照投訴 照報警囉
如果師博日日做足半年 dllm成層起過都夠時間啦
之前對面屋裝修期三個月
但唔裝修
拎咗去出租兩個月
然後申請續期一個月
嗰時我約埋隔籬屋一齊落去屌鳩管理處
問佢哋想續撚到幾時
結果管理處同對面講明唔會批再續
對面臨急臨忙裝修
一齊嚟開月工
等佢裝修完慢慢玩
其實宜家疫情 好多大陸料都勁耐先到香港 正路就3~4個月說起貨 但宜家樣樣野都要等船落黎 快就一個月 耐就影都未有
可以唔批嫁咩管理處有咩權力阻止
呢個poD留言咁撚癲 好聲好氣問下都唔比仲咁多正評
call 馬我地上去哂冷
正常清拆 水電 打坑做喉先最嘈
之後泥水, 油漆 再木工傢俬 都係鑽吓牆
住家仔搞成半年可能已經爛尾mode
Ching應該問管理處叫佢哋跟嘛,同埋裝修應該有通告貼出嚟,就算佢extend個裝修期都要重新貼個通知出嚟架喎
我同你情景一樣,我WFH佢鑽,我開會完全聽唔到人講野,知道直接揾裝修佬一定冇用

我就問管理處佢會鑽到幾時,我話我會租酒店,管理處有答我時間ge,如果佢唔㡳所述時間鑽我又炸管理處型

佢鑽到d灰整到我露台污糟晒我都會拍晒片投訴
你落去報管理處或者報警打999囉,on9仔
裝修佬手停口停
真係會為左啖氣咩都唔做日日去你樓上鑽足9-6?
定係會唔會有d裝修佬版專用既震樓神器可以開住掛機
其實啲料同台灣攞再寄飛機返嚟砌可能差唔多時間
只係啲公司攞慣哂大陸,而家價錢又唔平,時間又耐
再疫多兩年真係連裝修建材都可以NMIC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞