嶺南有個黑暴廢青走去做懲教主任

1001 回覆
1849 Like 158 Dislike
其實由抗爭者立場去睇
今次應該「屈黃」好過「屈紅」
理智上係咁,但情感上唔係咁

先唔好用好簡單嘅事由去判斷一個人紅定黃
同光時旗影相就黃?接受大公文匯訪問就紅?

先唔好講有太多唔同嘅事可以令人立場改變
佢今日同你講立場堅定咁支持維尼支持黑警
結果佢冚家俾商黑合作強行收樓搞到住劏房
俾共產主義鐵拳打咗拳醒一醒變成抗爭立場
之後帶條女出去參與抗爭但條女俾手足食埋
佢又會唔會立場大改支持打撚死哂啲抗爭者

我識一個女仔由黃變藍,因為佢俾某抗爭陣營人物中出即飛,唔合理?
我識另一個女仔藍變黃,重簡單,只因宜家佢男朋友黃,又係唔合理?

就算今日已經看似敵我分明嘅任何人
都可能有投誠嘅可能
只有今日依件事嘅可能性高或低嘅程度

人嘅情感上就係好難平衡「懷疑」同「信任」之間嘅矛盾
我要懷疑就冇得信任,就算佢已經付出幾多都冇用
我要信任就冇得懷疑,就算佢做乜都無條件去支持

結果對就冇相對客觀嘅「可信/可疑」兩者併存
只有絕對主觀嘅信唔信,甚至愛唔愛終極二選一
咁嘅前提下,人就會亂咁係佢嘅人生內ALL-IN
之後再怪任何嘢出爾反爾,而非自己錯估其人其事

適當懷疑同合理信任係可以共存
而唔係乜撚都懷疑一餐,事實只係為否定一個人一件事
更唔好玩只管信不要問,佢今日立場一樣就乜撚都信佢

不過,我講就易,現實嘅係,
好多人到死果日都未接受到依種比較要諗多少少嘅待人接物
睇吓班鏡粉,佢哋就已經好太可能接受唔到

結果有好多人,包括我哋嘅敵人
佢哋對其他人嘅「親獨裁者/親抗爭者」程度判斷,
就係自己鐘唔鐘意果條友果壇嘢,一個絕對嘅100%

講返上面條柳記

佢同光時旗影相,我唔會否定佢果刻丁點支持抗爭
之後佢做得柳記重會俾紅報選擇出嚟做人版講鬼話
我當佢黃,又真係可以黃到邊呀今日
但我都會選擇講佢係「柳記黃絲」
因為有得比較之下,佢有跡可尋可以屈佢黃
最好小學作文寫過香港加油都俾人判斷為黃
七一十一唔喊哂口去對住塊紅布都已經係黃

作為抗爭者,唔好自以為有光環
我哋口講為正義而戰
現實都只係為自己同下一代著想
越覺得自己清高自己係唔同啲

只會越被孤立
好驚佢幫班黑暴監犯逃獄
連登仔最鍾意自己做中資, 親中港資外資
跟住一路屌人做政府
見慣不怪
共產黨唔會咁做,佢會比機會佢改過自身,然後佢就會變成共產黨的劊子手。共產黨會叫佢出來認錯,然後叫佢親手搞裡面D手足,佢為左表忠心,就會出盡力來搞。
無錯
佢就係黑暴嘅臥底
篤鳩佢confirm 咗未?
Send去CSD
推到上熱門啦
無咩人知咩事
21年入職未過
要督到去特首辦
最重要係挑起“棄暗投明”果班人同黃絲的矛盾,令佢地立場更堅定,從而達到徹底分化的效果。
柳記先係最撚柒黑
入面班人心理變態
仲有一班係想做柳記再內部轉去做狗
姐係有做狗既心但狗都唔請
讀lingu都出到咁叻嘅世界仔
監就你坐
糧就我袋
Push.
劉江華以前都民主黨
梁震英都講64
十一哥都成日反政府
咁好幻想力?
有咩問題
有啲黃底既入去做 好過班手足日日俾人屌啦
乜都要推 依家咩環境
你推完改變到啲乜
點解依啲人有女?
打多手足兩錢重就有份, 唔係點示忠呀
國安一開CASE佢即死

你有冇睇段訪問片
佢係咁講黑暴黑暴堝
如果做公務員做到要上大公文滙閙翻2019 係黑暴
幫手抹黒
咁你啲連燈仔笑咩肥媽B哥8964 個時爭取自由依兩變節奶共啊 呢個懲教仔你地又接受到堝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞