覺唔覺HKU Civil好比人低估

100 回覆
93 Like 93 Dislike
讀Civil學校會幫你搵埋intern
HKU 唔會
過埋呢個暑假就畢業了
去做電機仔 一世地底泥
讀唔讀多個civil hd好
考到牌就升, 至少會backdate返人工
Civil係過長式
BSE 先至係未來
都係果句啦 我個po係講緊覺唔覺HKU Civil好比人低估 同大家講清講楚 HKU Civil出身可以係咩樣 同平時D人講開嘅所謂工程有咩分別

大家走入黎係咁講CS無意思架 係人都知而家CS最熱門架
我亦無叫你一定要揀CIVIL
你覺得自己有能力做到CS入面嘅人中之龍嘅 本身就已經唔會考慮CIVIL啦
但係CS都唔係包生仔架 極其量就係CS可以比到你搵大錢嘅機會
有人讀CS搵到大錢唔通個個都搵到大錢咩 睇下CS畢業d salary report先啦
入到政府咪係囉
入唔到其實冇分別
Poly就行埋一邊啦
上年真係有2個CEG 係THEI
LinkedIn 睇到
其他U都冇問題,只要summer去南韓整返個樣,個樣靚啲就入到政府,因為政府入面啲大代interviewers都係麻甩佬,選美咁去in人
HKU civil就緊係好d啦
睇翻poly civil畢業生出路,每年入CEDD一隻手都數得曬(3~4個左右)
朋友hku civil
廿幾歲嗰陣大家都搵緊兩萬零蚊叫做唔錯,佢已經7萬揸跑車
Salary report cs mean median maximum salary仲高
Median差唔多姐
又長做長有
我係面試官都請單身靚女先啦
Hku女仔正常樣 點會得1%入政府 你咪撚玩啦
我個度有個hku are

細細粒 幾qq
真呀hku civil
真,大陸人有分加
she is not alone, many similar story like her
ieda係大伏 全撚都係大陸prof
ps ieda成功轉civl
大伏到仆晒街 engine版bba
career path 又都唔知可以做乜撚嘢
ust ching?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞