黃絲藍絲原來係2019先出現?

291 回覆
26 Like 136 Dislike
咁你自己參透下自己點解咁型棍
咪on L 9啦,2014同2019有得比較?
你覺得普及咪普及
至少果陣我見親屌政府都唔會自稱黃絲轉黃絲帶icon, 都唔見有黃gp俾人join

你要老屈屌政府就黃撐政府就藍係你嘅事,不過當事人果陣都唔知黃藍呢個概念就俾人老屈就唔係幾好囉
人地移左民個D睇住你地留係度交稅比港共, 一樣覺得你藍啦
個post竟然俾呢個「藍企係咪輸哂」弱智仔騎劫咗 人哋藍企搵mirror咪賺到仆街囉 做生意最緊要賺到錢 點輸?
viu揀為左撐自己偶像真係乜都做得出
去到佔中後期見到d黃屍搞嘉年華已經好撚憎黃屍去到魚革販民再割本土派再憎多d
2019一大班忽然黃屍出嚟捉鬼屈毛攬販民講咩不分化,真心更想呢班cctoy死無全屍
2014邊有黃藍對立呢個概念
2014年頭已經有藍絲
個時仲未有黃絲
cctoy應該要捉晒去打靶
睇pin吧 弱智仔
屌啦facebook一大班人轉icon
日日兩班人罵戰,
那有錢你老母嗰個唔係藍屍?好鍾意食生果乜乜乜嗰啲唔係藍絲?鳩融 高達斌 李c煙 陳淨心??呢d藍屍唔係2014年走出嚟??唔對立??
有都唔係普及啦
2014前都大把人屌政府添,歸類同2014前已經有黃藍概念好未
第一個龍門出現了

黃藍無咁極端
有分黃藍絲
但冇分黃藍圈

係,果種黃尸好尊重狗
而果班黃尸今日轉咗撐viutv
本土意識2013年開始架wor
教主鳩達係tst搞64集會
學苑個香港民族論都係2014年publish
2015係最高峰,不斷有反水貨客遊行,仲有懷仔事件
咁你2014個時做緊咩?
你覺得14年已經去到19年既程度?
我覺得14-19年根本係一個運動發展既過程
無14年就唔會有19年既規模同形式
同龍門有咩關係
黃絲帶行動2014年前已經有啦傻閪
係2014年雨傘騎劫咗轉facebook icon
嗰陣時d人好鍾意用facebook icon嚟做表態
藍絲帶就係2014 d親中傻閪用嚟對抗facebook轉icon班人而創出嚟仲要加句支持香港警察
對熱血公民無乜好感
白框眼鏡佬上城市論壇講得幾好我都唔係幾鐘意佢
你話普及咪普及囉
全面進場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞