2022 黃店月餅討論區

591 回覆
159 Like 37 Dislike
留名
儘管去到世界那一個地方…好好珍惜相聚
我們彼此…
「約定。再見」好嗎?🥲🥹😭
預祝大家中秋節快樂!
希望大家可以繼續支持我哋,買月餅又幫到弱勢社群嘅良心月餅🫶🏻🙏🏻🫶🏻🙏🏻
《樂手作 x 如意冰室私房菜 x 良心小店寄賣點》
🌟月餅企劃 + 理念🌟
繼續聘請庇護工場學員,提供一個工作機會,給予一份關愛與支持! 我哋嘅理念係「 每一個人都係獨特嘅,只要有一雙手,自力更生,堅持就會有希望 ! 」
▶️月餅質素◀️
100%香港🇭🇰製造 ,本地大師傅製造,自設烘焙工場。採用優質材料:紐西蘭牛油,日本麵粉。
印上「約定」嘅流心奶黃月餅🥮 質素絕對唔使擔心,跟上年一樣,CP值極高🤤
▶️包裝◀️
🌝值得收藏嘅全燙金印刷月餅盒( 月餅盒四邊亦印上字句)
🌝「約定。再見」2023年曆咭一張
▶️各知深FOODIE客觀食評◀️
請瀏覽「月餅專業食評」🙇🏻‍♀️🙏🏻 總括: 甜度適中,日本麵粉嘅餅皮已經冇得輸,厚薄適中。慢慢品嚐,爆漿嘅濃郁奶黃蛋黃香味,填滿整個味蕾🤤🤤🤤真係好好味~
▶️ 售價 ◀️
預售價$238/盒(一盒四個,每個約50g)
原價:$268/盒
預售日期: 即日至2022年8月20日(23:59截止)
取餅日期:2022年9月5日至9月10日
▶️訂購方法◀️
預訂請按以下連結訂購:
https://docs.google.com/....../16Oxa4YJD22cw0....../edit
或掃上QR code
▶️良心小店取餅點◀️
《香港區》
灣仔: 如意冰室私房菜
天后: 八寶清湯腩
鰂魚涌:拾祝Soupland
《九龍區》
佐敦: 濃姐石磨腸粉
九龍城:泰皇閣泰國菜館
九龍灣:泰皇閣
大角咀:So Good So Yummy
《新界區》
沙田:Mimila
荃灣: 真台客
元朗: 真台客
天水圍: Wing’s Laksa 榮少喇沙
屯門: Wing’s Laksa 榮少喇沙
《 SF 到付》 以上年經驗,一盒連bubble紙保護包裝大約HK$40以下 ,價錢以指定SF取貨點 )
生隆表示七一會開post講月餅詳情
有冇人買鄭中基嗰隻?
笑撚死
想問吓一日三餐好唔好?
睇見個設計想支持下
綠茶真係好好味 已係一日三餐訂左4盒綠茶加伯爵茶
如果係同valerie合作嗰款可以一戰
因為valerie好好食
Mirai 未來

除咗流沙奶黃 今年仲出埋紫薯mochi
犬儒五毛嚟 唔洗咁認真
四喜花生醬世一
Valerie>望月>四喜

Valerie 個流心綠茶同流心伯爵茶正到無朋友~
今年好似會出新口味
食過表示講到好中肯
Aberdeen 似係新? 今年同阿塗同勁揪體合作
試唔試得過
https://www.instagram.com/p/Cfb5NLVPV22/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
想問下會唔會邊度已經有現貨賣
明邦已經有
Valerie既蓮蓉月同陳皮紅豆好唔好食
想送禮
見大家都係推流心奶黃
有無人試過雙月?成日見到pop up廣告
https://www.leslunesadeux.com/pages/2022-mooncake-collection
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞