機械人產品綜合討論區 #26 謝絕老翻 歡迎互毒 苦中作樂買玩具!

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
疊高擺野個自由度大過開窿擺層板,一開就會發現上層如果有地台的話就會遮晒下層既光
然後係冇諗過冇窿窿可以搞到咁大錯覺
另外造咁高咁深既原因係要前後擺到兩間LEGO屋,下層一來要畀Palace Cinema,二來要預位畀下年GSC既木之本桜 Always Together ~ Pinky Promise ~
上面就主要係想畀隻NU可以裝埋funnel企
然後發覺如果再上做收納根本唔夠高手伸唔到尾,最後決定拎埋黎做display
頂,記錯,屋企最高棟lego屋係Town hall,仲喺阿媽度未拎番過黎
TOWN HALL 真係好撚高
話時話
隻Great Mazinkaiser之前連灰模都有埋
而家無哂聲氣
你vf25同vf31係用咩支架先可以打直放

1/6 用嗰啲夾夾蛇仔架,不過我一開始貪平買既質素一般,之後要再買過
魔神系唔知係咪BAMDIE發爛咋收返晒版權
利申純個人諗法
因為ACTION TOYS兩隻好抵嘅膠鐵甲同愛美神都被逼中止發售
我架VF 27都係直放
收返版權要賠錢喎
笨大唔會做蝕本生意
BAMDIE嚟計
用七傷拳其實可以理解
ROBOT類嘅完成品市場確實俾十幾間廠圍住嚟打緊
BAMDIE 驚咩 玩後發先班, 睇晒你地點出先自己慢慢出黎打
成日等老千出左先再講點出
POSE+ 唔出隻GGG 佢都唔出隻GFG
小心夾到條腰D 皮會爛

我而家用/唔用stand隔住放 就咁睇最多都只可以放多三隻
仲有五六隻未擺入櫃
諗緊好唔好飛機mode打直放 又或者全部變人形罰企
我1/6基本上冇用stand企既

你個case打直放唔駛求高底的話就不如用呢啲leaflet holder擺?
我理解係zero都賣得唔好, 所以hold起
Zero一片好評喎
其實真getter之前都好似係咁
都係灰模一次之後好長時間都冇聲氣,然後有一日突然彈出黎開訂然後好快就見街
但係目前三隻入面zero係惟一一隻冇起過價而fb一大堆人放
只能講旺丁唔旺財
zero個問題係無野玩得手刃parts,炒唔起係合理,同埋鐵甲萬鹿俠fans既又未必會買佢,之前笨大自己都出過

但事實上係好評多既,但都係死忠先大機會買,而之後既紅蓮就唔同,大把野玩,同埋套野受眾大好多,搞到無訂個d一見人出完咁正又想後追,就炒起,其實紅蓮個陣好多人訂,我記得我訂孤仔要分幾批拿貨
其他一件玩具出得好唔好, 同好唔好賣, 同炒價唔係必然關係.
對廠牌黎講件貨出得貨多, 有代理, 店家拎得多貨咪得. 唔通D SHF悟空隻隻插到199對BANDAI黎講就唔好賣咩
你搞錯咗
天元先係第一隻
同bandai點比呀
唔講細廠brand
壽屋算係第二大廠都未聽過可以迫到人食骨貨
數漏左TT
咁係財團B仆街者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞