銀行banking career 討論區(9)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
想請教見左幾耐?
status 係咪interview completed. application being review 會收offer?
大貓當然好啦, 起碼名氣大, 希望有機會做同事
我個post 係back office, 唔駛考牌, 不過已經zoom in 左1個月, 上個星期見佢轉左status, 真係好心急
想問下只係考1同3?定1-3都要?
唔該晒
我由佢system apply 到收到offer letter ,差唔多兩個月左右。最長係bg check ,4-6weeks。佢要等到差唔多check 完(大約2weeks)先會出offer letter 。

application being review 之後仲有幾個, 而且呢個冇咩用的,成日轉來轉去,而且update得慢。通常都會直接打電話比你,話你知下一步做咩,要每日check email。
1-3 都要
其實我5月頭apply 做online assessment
6月頭zoom interview
6月尾轉interview complete, application being review
前後都等左兩個月, 希望唔駛再interview啦, 如果淨係等bg check 都OK (但而家又好似唔算bg check)
而家日日check email, online login check, 希望順利收到offer 啦
你見咩post 先
in frontline 咪快啲
大貓剩係bg check 都 3 4個weeks

同埋銀行呢d 唔駛諗長唔長做,你入去學左野先,有經驗,到時有機遇咪繼續做
無咪出去搵機遇
明白, 咁睇黎仲有排等
珍 考個牌不如拎錢同時間做d有意義ge野
有冇人做過citi Client Onboarding & Servicing Team personal banking 嗰邊? 黎緊可能in operation so位 想知辛唔辛苦同咩range 因為本身做開另一間bank corp既CDD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞