[VNL 排球吹水區] 9

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
邊有呀 冇宣佈過(?)
佢29歲咋喎
https://www.instagram.com/p/CeNMvHJJz32/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

佢話退團囉 但睇其他人講係退役 因為佢寫開展人生新嘅挑戰
但其實點解佢入唔到國家隊 打得好差咩
其實點解唔去海外打多一兩年 退役先係韓國打 係驚佢係韓國打出一身傷炸
差又唔係好差 奧運前個聯賽 仲同隊伍拎咗個冠軍 只要係個教練 唔係幾點用佢 比較鐘意堆新人 所以佢被比下去 感覺佢好似冇咩突出嘅特點
其實到而家都係唔明 點解金哥同興國仲有約 當年打左官司判左費內比錢興國就可以令金哥係費內到打 但點解而家仲係綁住左兩年約??
因為出國打波佢地唔當係轉會 當外借
韓國打6年先可以自由轉會 當年打咗4年就去咗日本 所以剩2年 去日本前好似簽咗份野當外借(金哥形容為上面叫佢簽所以佢無留意內容就簽咗)
文件上好似的確係爭興國兩年
個陣係輿論迫到興國放人 而佢本人臨走前都有講會番黎報答球會
前兩年打咗1年 呢季會打埋第6年
韓國就反而應該唔會咁多傷嘅 而且搭呢個外援上季打過KGC 都ok唔錯可以分擔下

就咁睇怕佢打埋今季就退役
我覺得係日男教練確立左石川+清水/ 西田嘅進攻系統.
石川對角個作用變左穩定一傳加少量前後排戰術球.
果陣大約係2018尾至2019頭嘅事.
果陣柳田一傳算唔上穩定, 石川一傳只可勉強自保.
唔知係咪咁就調返一直唔多受國家隊重視嘅福澤返黎.
福澤2019算係整體達到要求, 結果柳田再被邊緣到發球替補隊長.
直到高橋藍出前, 柳田同福澤最後兩個都去唔到奧運.
我都想知
係咪同monza傾唔掂人工
傳聞2020 意大利打波球員人工/1年

SALARY RANKING OF FEMALE PLAYERS IN ITALY:

Paola Egonu (Imoco, Italy) € 400,000

Kimberly Hill (Imoco, USA) € 240,000

Lucia Bosetti (Scandicci, Italy) € 200,000

Malwina Smarzek (Novara, Poland) € 200,000

Joanna Wolosz (Imoco, Poland) € 200,000

Miriam Sylla (Imoco, Italy) € 200,000

Caterina Bosetti (Novara, Italy) € 170,000

Robin De Kruijf (Imoco, Netherlands) € 160,000

Britt Herbots (Novara, Belgium) € 150,000

Cristina Chirichella (Novara, Italy) € 150,000

咁興國係高好多嘅….
土耳其咪人工高好多?
我覺得似係韓排太柒 排協比壓力佢
加埋都仲有一年死約 都避唔倒
SLO 一崩起上黎都幾得人驚.
Slo同上年差勁遠
一個後2都無,打條毛
呢個教練都係垃圾無誤
都係果句,好大機會我支持既FRA同SLO應該今個周期成績都唔會好
一黎都未齊人,二黎我覺得比Mozic主接一傳都係好事
對面NIMIR 氹得姜大媽幾開心咁.
冇咩心情睇NIMIR點樣溝姜大媽
明明Mozic可以超手,係都要Set到埋同矮,又係打條毛。對面完全唔理你二號位
SLO 無哂心機咁. 無哂快攻. 後二波矮.
我覺得保障環節真係差左好多,仲有一樣係失誤超多,多到好似同以前唔同隊咁
Pajenk 快攻都無埋.
Ropret好多波都Set唔到位
呢個換人係咩意思?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞