[VNL 排球吹水區] 9

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
開定先
直播Link
Volleyball tv 比錢
其他
企鵝
Letv
Jacktv
Trt spot(一時時)
我再重溫返中日第四局.
我開始有少許同情丁霞.
LYY 無力死頂, 但一傳開始不穩.
倪非凡D 一傳, 點解我又開始懷念 yeah -in 夢潔姐?!
打黎打去得LYY同彩虹有分.
果局有12分其實算好彩.
最好笑係蔡斌早一局叫MB 唔好亂撲, 結果仲衰畀人任打後場.
今日啱啱有意大利媒體講,朱婷確定唔參加世錦睇吓呢班人世錦點
我反而想睇韓國隊世錦會點 如果金哥真係唔打
睇吓教練識唔識教
自由人同副攻真係唔差,姜素輝同阿鵝練好啲打手出界,唔好咁多失誤,同埋炒咗金熙珍佢至於二傳

金熙珍其實都有心無力咁。
接應真係無人到咁?
雖然頭幾場係鬧爆佢 但呢兩場都好正常啦 (以成隊黎比)
又攔到網
對比SEONWOO夾硬打接應又好少少嘅

韓國無接應個問題係因為永遠D外援都係要搵接應位嘅
上季好似得興國同IBK主攻係外援
興國個接應...唔好提了
IBK原本個外援都係接應 但廢到PK季中比人解約 先搵個主攻番黎 金熙珍又打番接應 佢本人應該係想打副攻 呢兩季都係副攻位
想講支國啲MB 一個比一個廢 王媛媛打左咁耐都冇點睇好佢 第一星期好似打得幾好 之後未又係打回原形 袁兩米 8年如一日 都係亂撲 進攻比人輕鬆 撐起 後備 楊涵玉 又係得個高字
想請問奧運果陣係咪有人攝過個接應打左陣? 鵝定朴? 定我記錯? 當時效果好似不過不失。

講開金熙珍,佢幾球反輪4號位好似打得仲順過接應咁。
Lee seonwoo 打咗一兩場ok 但太多error 開波又成日出界 搞唔掂 呢個本身都係主攻
thanks ching
奧運嘅話你係咪講佢?鄭智允
本身佢都係VNL名單 不過後尾傷咗先退出 換高藝琳
thanks ching. 其實我無再翻睇,不過印象韓國就散就散果陣就有個人接出黎打接應。可能就係佢。
講起都係,攔網差都仲可以賴攔防系統出問題。但進攻無特點就怪唔到其他人lu.
進攻特點 打力又唔係 快又唔係 唔知打咩
其實佢殺波係咪因為副攻扣球點太高個問題
佢個身高殺波打主攻可能仲好 純討論高度 唔係討論佢技術
打主攻講求上步協調個啲 佢咁慢都只會係Diouf 2.0 其實佢個身高打副攻咁殺食 主要係佢爆發力 麻麻地
岩先睇volleyballworld ig 石川個頭好似無咁攣 又幾襯佢
又或者係宮浦未好番上唔到場同埋,大塚都可以打下後2既
仲有一樣係大宅黎補位了,永露都有大機會未好番。因為大宅本身都在B隊合宿中
所以唔知道究竟邊個中咗
內文仲有一句。第三位高橋會跟大隊出發。所以一定有個L 中左。
聽日睇正選就知邊個L中左,正常都係山本會上場打先
幾個大搥都打到OP嘅。
係唔叫正牌OP大竹去,
即係叫佢只安心打下亞洲賽就算。
講得再白啲。如果聽日高橋L響14人名單。突左出黎無入名單果個即係中左。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞