[韓劇]柔美的細胞小將S2 Yumi's Cells2

865 回覆
33 Like 9 Dislike
呢套戲真係痴線
巴比咁都要收皮

之前網上仲話咩巴比渣男
女主渣過佢好多啦下話
真喎
巴比心動一下覺得唔對路已經搬走避開佢以免出事
咁都叫出軌
咁女主成日見前男友叫咩?
第一次過聖誕有講?
第一次同男朋友過聖誕仲特登去見前男友
無論咩原因問心真係ok咩?

之前具雄係醫院果次呢?
心入面上返哂榜又買衫都無野?

主要係想講
做人唔好咁雙標
人地一下就死刑
自己做咩都有藉口
是.....柔美自己寫戀愛守則都有一條男朋友仲關心定同前女友做咩,都要分手啦具雄就話受傷送醫院啫,聖誕果次真係完全無需要囉係babi大方信任啫,但最後都講左句覺得有需要就去啦,完全無需要囉!!!!
其實最大問題係將純祿既劇情比左BABI 寫到BABI咁完美但最後格硬整死佢
我知主角係柔美呀 但咁樣整死BABI到最後果集出個無面男做純祿同玩弄觀眾有咩分別
我另外一個不滿係結局果兩集
你唔鍾意就人地求婚果陣就唔好應承
應承完結婚見埋家長
無啦啦話我唔鐘意你啦
唔結婚啦bye

如果呢單野係babi做比人diu到飛天啦
睇到聖誕個日仲出去就覺得Yumi都幾黑人憎
babi係屋企咁用心整聖誕大餐 咩理由都好都唔應該出去囉
睇左咁耐我覺得yumi都唔係一個坦誠嘅伴侶
雄啲細胞個個都叫得出名
babi啲細胞連最主要嗰3個都出得好少
因為你睇既係柔美的細胞小將唔係具雄/BABI的細胞小將
所以柔美做咩都係合理既

同具雄分手我覺得都寫得好好 我真係睇到流晒眼淚
點知同巴比分手會咁戇鳩
具雄分手個到我都有喊
一見到件青蛙衛衣
淨係雄隻恐龍已經好搶fo
個討論係做乜
本身兩件事都唔同

一件係babi對另一個女仔心動
一件係柔美去見具雄,而唔係柔美對具雄心動

兩件事完全冇比較既位

我覺得其實呢套劇男女主角兩個人之間既感情事真係冇乜好批評
與其話係做錯事不如話係兩個人感情觀唔同
柔美係好ideal既,但追求理想中既感情都係佢個人喜好姐
babi係有啲唔識避嫌,但實際上佢對柔美都好專情
只可以話佢兩個唔適合,根本冇咩死唔死
同唔到女主角一齊姐,咪等觀眾收左佢

至於後面柔美突然話唔結個到
我覺得都完全唔出乎意料本身佢地話結婚個到兩個人都極唔理智
本身後悔復合,轉做結婚就會唔後悔咩
只不過兩個都太沉溺係過去既感情到,唔想放手但又唔知點行落去,更加冇話邊個岩邊個錯
覺得細胞小將好得意至開始睇,追完覺得中伏
咁都無雙標
你話點就點啦
我寧頭佢寫到babi真係搭兩船渣到出汁先黎分手好過依家咁
如果babi係一個仆街我反而唔會咁sad 問題係佢明明唔係但最後咁樣比人飛

Babi柔美唔要你我要你啊
https://www.ptt.cc/bbs/KoreaDrama/M.1658796815.A.968.html

《柔美的細胞們》第三季能否製作"謝謝期待..休息後將進行討論。"

《柔美的細胞們》方面傳達對第三季的正式立場。

TVING原創《柔美的細胞們》方面26日對Herald POP表示:"正如大家喜愛第一季和第二季
一樣,對第三季抱有期待,非常感謝。"

接著補充"作品剛剛結束,是季播的長時間合作的作品,現在首先製作組需要休息","第
三季將在休息後進行討論"

《柔美的細胞們》第二季在播出期間一直保持電視劇收費加入女性數不變的第一位,在海
外也獲得好評。 第二季在TVING單獨公開的同時,在歐洲、北美、東南亞等160多個國家
提供服務,在樂天Viki公開一週後,在"美洲/歐洲部門"為當週第5位,展示了潛力。

另外,《柔美的細胞們》第二季的全篇可以在TVING觀看。

仲想有第三季 唔撚睇啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞