[韓劇]柔美的細胞小將S2 Yumi's Cells2

865 回覆
33 Like 9 Dislike

你地會唔會買ost
題外話 有無人知青蛙衛衣有無做週邊賣?
車禍果part好狗血
咁樣騙柔美 babi同具雄咪一樣唔坦白
當初具雄因為公司破產困難同自尊心問題
都無同柔美講

睇嚟真係兩個都唔適合柔美
佢需要嘅唔係一個咩都收埋嘅人
而係願意一齊分擔所有嘢嘅伴侶
babi太驚柔美後悔,唔想再俾額外負擔佢,驚會分手
其實柔美都驚babi驚會後悔
點可以咁架 😩😩
係 我覺得好make sense
始終佢知自己之前係傷害柔美在先 所以一齊返會好無安全感 驚柔美後悔

點知個下知道大家都驚對方後悔=大家仲係好愛大家
喊到
拍到d感情好細緻,講真真係會驚大家感情無以前咁好,求婚真係一個突破口,唔知柔美應唔應承
最底嗰個講得好好
復合求婚呢段改編得好過漫畫
Babi怕柔美已經唔愛自己 唔想道德綁架要佢擔心先講大話
雙方都驚對方後悔呢度睇到喊
而家Babi咁決斷拒絕多恩 下集預告又見家長
但預告好鍾意fake人 好難估到底係HE定BE

另外呢兩集描寫Babi不完美嘅一面(嬲自己同嬲柔美咁輕易分手、同具雄開火
先feel到Babi嘅形象立體啲
冇咗之前嗰種完美到有少少假嘅感覺
如果早啲開始寫佢內心活動就好
冇睇漫畫嘅觀眾到而家都唔知佢精華細胞係咩有啲過分
雖然支持具熊但睇完呢兩集都知柔美唔會揀佢
同埋第一季描寫熊既細胞真係詳細好多
今季主要講柔美成長,BABI既細胞好似冇咩存在感
睇返熊同BABI互串嗰part
雄既細胞明顯比BABI既有特色同個性

超愛具熊隻暴龍細胞,真係好可愛
babi細胞係玫瑰花兵團?

呢度,我係柔美都淚如泉湧寫作嘅天份係babi睇出黎,然後babi鼓勵做作家,再到每次落選babi都係身邊鼓勵自己,會願意俾意見修改,然後有出版社賞識babi仲開心過自己,依家聽到分手後babi有睇佢小說,仲話寫得越黎越好,真係會沉哂船
柔美成功做到作家唔多唔少都因為babi
就算佢比人話係中央空調 我都係咁鐘意佢
Babi is the best

今晚青龍電視劇大賞 最佳女主角提名
咁多張拖手仔
拎到最佳女主角!
視后呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞