GME / nft.GameStop.com (183) 拆股 7 for 1

1002 回覆
16 Like 1 Dislike
Thanks 我再刨下文
填form 再send 比ft

然後要比2xx 美金
我上FT
將資產從轉移代理賬戶轉移到投資賬戶時,您需要提供已簽名的DRS申請表和最近的資產證明影本。請注意,我們的交割公司APEX會向每支股票之轉移收取$215的DRS費用,再另加上每次申請可能產生的介於$0- $150的轉戶代理費用。處理DRS轉移申請需要在賬戶內持有$215或更高的現金餘額。

要獲取DRS申請表,請發送電子郵件至 transfer@firstrade.com。
GME / nft.GameStop.com (180)
https://lih.kg/wxjfodX
#168 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

1. 咬下牙關課金$215 DRS

2. 轉去IBKR再DRS

IBKR應該好過FT, 因為自己有clearing house
ft acat出去最快都一兩個禮拜(佢講就一個月)

利申上年ft轉schwab
FirstTrade DRS - drsgme.org

2-5工作日,去馬吧
比較想知嘅係 而家先DRS嘅話佢會唔會都有record去派股俾你 未有CS account
好多野都冇人知,因為冇人試過。

冇CS a/c依家先搞drs係有少少遲

So答你唔到
正常一個星期後啲股票已經係你cs ac

等兩三個月係要activate 個account only

如果你個ac 入面係record date 前有股票,但未activate, 我諗佢都係要派比你
係到諗緊我今日先撳DRS趕唔趕得切 定係等佢留返係ibkr算
小妹濕晒
Thanks bro
我而家成本170 咁拆完股個成本係點計
$42.5
佢股東嚟。。。
好人好者點會成日入嚟笑
仲要講到咁多gme ss factor
佢要五年投資經驗先開到…… 虛報都唔得
要影身份證
未drs 宜家仲d唔d好
用緊邊個broker先
支牛 尋晚申請左轉去IB
唔清楚轉去ib 要幾多日
其實用hsbc 係咩19樣
佢話3至15個工作天
SH
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞