450呎實用 20萬裝修不包料

120 回覆
1 Like 42 Dislike
呢啲價錢都肯定有錢賺,師傅有工開,一般中工都可以攪掂,除非做則樓嘢,唔係嗰啲3年唔發市大咬兼回佣嘅判頭,一單生意就夠成年生活
廁所細就唔好用咁L大個面盤同咁闊既櫃
廳房冇鋪磚,廚櫃又冇,牛奶水防水,英泥沙鋪廁所牆身
睇落似65歲師傅one man band
原來ching咁熟行情,我都係自己搞過一次裝修先知少少 thx for the info
真心防水料唔好慳,牛奶水可以叫師傅照做再加多一兩工叫佢廁所沖涼位上多層米9防水料其他地方半身同地台,出旺角買sika或馬貝料都係幾舊水

廚房地台上多層防水料就得牆身有幾可成日濕

批灰叫佢寫膩子灰,批菜腸福粉好易發毛 面油叫佢計預用幾多卡再補錢用靚油又係唔差得幾多錢

同埋水喉做明喉定暗喉要寫清楚,一陣你想要暗喉佢做明喉你吹佢唔漲

面制30個實際插蘇得10個8個,同價叫佢整夠50-60個唔包面板,佢都係比MK你自己出去買好過啦

睇報價單間野都幾均真應該無咩伏既 不過20萬包換窗就真係平
屋企大裝修,遇著啲老師傅蠱惑同自稱裝修設計公司醒目後生仔,歷時2年上庭,自己又去學裝修,識到一班裝修佬,老實嗰啲做到隻狗只可養家,蠱惑嗰啲搵到盤滿缽滿,兩個極端
一直都係殺人放火金腰帶 修橋補路無屍骸
因為識做個班唔識對客咪比中間人食曬D錢
電器呢啲 後話啦 平有平用 貴有貴用
最緊要你搞好個籠先
如果真係咁多,埋單總數25至30左右,算老實
而家仲有中工?唔好笑死人啦
預40至50個左右
有工開好過食白果,安排順利雖然未必賺多份判頭錢,養住班底都唔錯
我都俾d老cfu昆過,做之前吹到咩都識做,一路做一路加錢,最後爛尾hea執修
300 呎都要2x萬

你450 20 萬咁平…
未見過一個師傅泛泛精,個個吹水就叻,識啲唔識啲就衝,咁就起家,判頭揀人或再判工種去開工,所以手工好唔好,運氣好重要,此終1分錢半分貨已經執到
全部寫到咁簡單無details 無收貨標準
等睇爛尾
有冇人有詳細報價單既示範 點為之寫得好
應該手工會好差,睇你接唔接受到
你造唔造廚廁櫃? 呢度都要預5萬喎
係咪直接幫襯依間野仲好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞