450呎實用 20萬裝修不包料

120 回覆
1 Like 42 Dislike
你地買電器加浴室野例如浴平同馬桶洗左幾多錢?
個師傅老唔老實?
比市價平, 睇路!!!
旺角岩價就入, R下折
講真個價成本價咁制 叫做比打工高少少,如果有錯野分分鐘蝕尻埋
岩, 應該真係熟人價
係比自己做埋統籌,獨立搵師傅個價,貴多少少
但如果可以唔洗自己煩,都叫化算
馬桶記住俾多少少錢買大牌子
亂買平野嗰啲你預咗成日要刷,好核突
真係唔識,有乜分別
窿嘅底好易會有屎漬,你要閒時用廁所刷刷佢
個馬桶核突就好似去緊公廁咁
呢個價嚟講真係良心價,冇乜錢賺,可能見你係熟客收平d
廁所係成間屋既靈魂, 睇廁所就知間屋大概係咩質素
上次17萬 清水樓388呎
可以試下壓多2萬
面盆,坐廁多數toto / kohler,
龍頭多數hansgrohe / grohe,
浴屏靚少少既都6000
廚房盤會用blanco / franke
廚房龍頭都係hansgrohe

整體應該都要 25000左右,當然以上全部品牌都叫good quality 啦

搭單一問 如果個廁所想整到咁要幾錢到
有無圖睇下
個水線位成日因為海水有沙留漬,有冇咩方法
唔想一星期刷一次,唔刷一星期包有漬
難d喎,岩岩睇你價單,20萬算好合理,本身預你要預左3 - 6萬d cfu additional items。
你仲要預錢買料。包埋電器應該唔得啦
買5套門,大門連鎖都7000,其他4套當你2800一套,加埋都2萬。浴室加廚房潔具好少少都15000到20000。電器全部買過哂你都預6萬到8萬。傢俬都未計,真心唔多夠。不過師傅報20萬真係好平
裝修完可唔可以再分享下,呢個價真心平(換埋窗),就算唔換窗呢個價都算平,比市價應該平3成
旺角,灣仔兩大集中地,比較齊全。
廳同房既地磚or地板唔整?
乾濕沙廁所企缸再加牛奶水防水 基本上死緊,幾年就一定漏水
保險需唔需要? 搭棚?
20正常價 埋單一定唔止 我諗你埋單35左右連傢電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞