【馬馬,好!】羅馬暨摩連奴球迷聯合討論區 - (67)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
托迪暗示大巴拿已經答應,人工同國米睇齊就簽羅馬

乜原來我地係有機會簽都唔簽?
覺得大巴拿傷患紀錄太大風險?
大巴拿唔一定適合羅馬,佢既高薪問題亦都困擾現階段球會既薪水開支
基本兩個選擇都有合理原因,咁變相質疑平托甚至到班主

有社論話托迪言論對佢重返羅馬有非常大障礙,又指馬甸尼係利用自己江湖地位同意大利人脈幫助球會決策,而唔係班主唔簽就唔開心,由俾意見到影響決策唔可能一步到位,但托迪明顯就要一步到位有決定權

亦都有本地球迷話平托係意大利無人無乜,係葡國基本都係文迪斯走狗

最後話P7可以著10號亦都變相俾壓力佢,但P7暫時亦都無依個意向,因為佢知道10號意義
聽聞托迪球員年代有過要求自己減薪簽其他人既舉動
唔好搞到好似曼聯咁呀
啲名宿指指點點

但我明托迪係為羅馬好
Pinto 人脈都幾弱
Frattesi 都係同文仙尼 C4 同一經理人先傾緊

二號龍似係pinto 本身賓菲加人脈
馬迪 celik 都係摩佬
傳緊既人得Guedes neves 係同文迪斯有關係

開始擔心

但托迪意大利江湖地位都高
我都覺得迪巴拉唔多啱羅馬 易傷打法有d奢侈品feel 不過可能totti認為簽星係增強球隊實力最快方法啦 未必有惡意
咪就係羅馬本地媒體話托迪如果想幫助球會,要慢慢黎,唔可能一步到位,知你大名但唔熟你個人咁點可能俾決定權呢
所以我不嬲覺得托迪返嚟嘅話,要諗清楚自己係有無實權既形象大使嘅位。一有實權,就會同老闆理念出問題,好似之前咁,所以佢返嚟之前我真係覺得雙方要好好傾下。老闆下放權力嘅咪做總監,唔肯嘅好似而家咁返嚟間中睇吓波都好,唔好再不歡而散
我個人都覺得唔多岩,佢唔係簽完就可以令球隊實力大增個種人
個個都知托迪為羅馬好,所以都無怪佢
托迪想做到好似馬甸尼咁
佢江湖地位係得 但如果托迪同Pinto 都有呢個權
內部應該會權鬥得好犀利

另外傳緊D.luiz 要30m
講真同到文迪斯減價 放neves 黎羅馬跟下摩佬先啦
托迪似想玩FM
羅馬本身好爛 執左一季內部先好小小
起碼堆垃圾接近清哂
咁似neves 算唔算大增實力
咁睇都係唔好返黎好
反正佢已經有自己既經理人公司
有好既新仔介紹俾羅馬一樣做到貢獻
原來托迪做左球員經理人?
有咩靚貨係手
平托最大成就就係簽到摩佬
好多人屌佢剩係靠摩佬打電話同文迪斯人脈

平托可以分個技術總監之類出黎,由托迪俾意見,要人脈時出面,慢慢長時間證明自己,之後主導簽人人選,依啲要時間沉出黎,社論話馬甸尼都係咁上下路數

但睇落托迪就要渣曬FIT咁,肯定無乜可能
羅馬最需要都係實力大於名氣嘅球星
好老實,唔好太睇低托迪喺羅馬嘅地位如果佢同新老細有咩爭執,全個球隊到全個城市都係會支持佢

老細角度嚟講佢好難控制,佢係呢到既神
Pinto應該估唔到摩佬會答應

托迪有江湖地位
Pinto 管理內部

你岩 托迪似想揸哂莊
都唔係,今次好多人對佢言論唔高興,不過就唔係屌佢既
只係話佢好難返羅馬做管理層
咁都好多既
摩佬唔洗靚仔 夠勁同實用就得
所以我支持佢返黎做形象大使之類,不過以佢性格會想要實權,係好難搞
咁痴線?
班主算唔算中左伏
原來托迪咁重權力慾
咁返工想有正經事做好正常姐係得我想返份尻Hea工
唔好咁講喇
人各有志
似乎現屆班主都好難安排到一個
托迪想做既位置
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞