dse 25,26分都幾慘下

87 回覆
10 Like 43 Dislike
你唔係city cs咩?
我都覺
我會考零分都冇你咁慘
易攞高grade ?
爭幾分入唔到醫科都算,但明明高分入pt ot 但出到嚟同班東華畢業生做同事。嗰刻應該會灰咗,唔知道考DSE咁努力做乜
睇人,數course實際好爛grade,有nds 印度佬同埋啲本地天才友(係,本地數好嘅有,啲咩數延呀物理精延ire 呀,甚至一堆qfin大佬都係度)

如果唔係數學好有天份根本唔recommended 你咁做,我上面都講過25-26分讀啲咩數多嘅finance course都會被玩死,唔好話依家講緊純數course

大多數25-26分、靠努力上嚟,如果冇咩特別興趣//數學幾個星,優先考慮有牌野,之後係萬能又未至於乞食嘅會計//bba,之後先係咩engine (如果有cs,就另一回事)science就算啦、入去預咗唔係搵錢

上面講嘅情況係爆4人,一般人根本冇咁嘅天份
呢個分 城大gbus都讀到啦
完全認同
你應該輕鬆入pgde喎
東大
唔多人有揀m1/2
有咩咁慘 我有錢過你全家啦
想知其實東大同理大畢業出嚟有冇唔同
入東大好似幾著數,但好少後生仔咁揀
其實嗰啲* **之別更多係考小心同運氣
學術水平唔差得遠
唔好再水啲𡃁仔啦
睇入咩pgde 數學就唔多夠
不嬲好讚成美加個種second degree制
甚至係你大學讀過某d科,考到個mact試就人人可以再讀醫,你bachelor主要係文科都得
好彩我讀applied math
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞