ps5 有咩遊戲係必玩冇伏

295 回覆
13 Like 178 Dislike
Miles 好似冇擺入去PS Plus 喎Ching,剩係得第一集有

其實唔介意劇情短嘅話,係幾好玩,多咗新招式同埋戰鬥系統smooth 咗,唯一缺點就係劇情真係好短,如果唔玩副任直衝主線兩日爆機
ps plus有包miles
前幾日爆咗 短到喊 10個鐘都冇
Oh sor 係,真係好短,不過好處就係玩NG+都可以好快玩完之後就白金
第1部console
你乜經驗/image都無
乜都試就係啦
GG俠個open world真係好真實
雖然d mission幾repetative
呢啲叫PS4 game除咗PS5 隻spiderman
同埋我係玩完對馬戰鬼再玩黑人蜘蛛俠 個對比真係好大
對馬戰鬼有善用到PS5手制個haptic feedback同埋adaptive triggers 將個體驗同投入度提高咗一個level
黑人蜘蛛俠感覺上就只係將一個DLC拆出黎當新GAME賣
個介面 系統 玩法幾乎完全一樣
God of war可以係pc玩啦
咁係咪叫pc game呀
都係個句 有咩問題?
佢提到隻gta5 13年添

淨PS5話Elden Ring no
已經唔洗提Returnal同Demon's Soul
一係Horizon Forbidden West 但有d人會嫌悶 唔太算"必玩冇伏"
對馬戰鬼係天花板之作,無論故事、畫面定係操作都係一流,冇得比 (個人勁鍾意佢潛行嘅玩法,勁多架撐,比刺客教條更加刺客教條

仲記得Miles Morales 嗰時賣成五百幾蚊,性價比完全唔值,最後我等咗佢減價到二百幾先入手
Miles morales 玩兩日打完主線已del
其他任務勁悶
志在攞獎杯
好似都會有反應call馬,不過比較遲鈍。不過又唔怪得佢,佢本身又唔係好似刺客咁係潛行為主嘅遊戲,所以可能呢方面開發冇咁深入
對馬主線正 但支線好重覆,不停打A camp, 打B camp …
主角啲隊友既支線都值得去做既
其他支線就不了
話伏個d應該未玩到主角望日出個個到
每日任務係朝早都同dutch 打招呼
問下佢有咩plan
RDR2我本身都覺得悶 第一次玩左個零鐘頂唔順
但去到再玩返轉頭玩到第二章左右竟然停唔到落黎
一路玩到爆機
所以我好明白點解啲人話伏 頂唔住頭個3個鐘gameplay係會咁諗的
對馬真係好game黎 雖然佢爬山果陣我成日見到aloy既影子
但佢啲動作好撚型棍 記得第一次睇到戰鬼模式wow左出黎 仲有佢個故事真係好令人投入 去到最後都流左些少馬尿
不過去到後期啲支線同埋?點開始越來越覺得重覆
有啲地圖其實我覺得係浪費左少少 可以將一啲點換成劇情故事或者小故事

Btw關於rdr2我補充一點
雖然我明點解啲人話伏 但我唔覺得伏
絕對係必玩之一
隻狼
畢邦
nier:automata
uncharted
人中之龍 極
巴打 我最近玩
捱過咗雪山跟住打劫村莊同火車
殺完每個敵人,要重複用8秒去搜身睇吓有咩道具《— 呢個動作好難頂有冇制可以skip
岩岩坐左6分鐘馬車到新村莊
精選集都唔覺有 巴打邊個位有得拎?
一隻game伏唔伏都可以有客觀標準?係可以有評分統計到嘅,但評價一隻game伏唔伏其實就好主觀嘅,我玩過唔鍾意就唔鍾意㗎啦,幾多人話正又點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞