ps5 有咩遊戲係必玩冇伏

295 回覆
13 Like 178 Dislike
是咁的
因為我第一部入坑已經係ps5
以前冇玩過ps4
所以而家玩返8年前gta5個沉浸感都好大

本身打緊elden ring 但打咗好多日都卡王關
所以果斷棄game

然後我部ps5就封塵咗好耐
而家半價優惠 諗緊買唔買cyberpunk中伏

所以想請教下有咩game係必買
ps4版嘅game都得架
咁你買個game pass其實幾抵 雖然入面d game舊舊地
cyberpunk 宜家係可以一玩
但家用機我係唔推薦,佢個ui 比較岩pc 玩,同埋入面太多graphic,家用機就算你唔會暈3D 都會玩得好辛苦
Yes
無追開大作買game pass會好抵
returnal. 鐘意抽槍個下
The Last of Us (Part 1)
God of War 3 & 4
Uncharted 4
Detroit: Become Human
Nier: Automata
Ghost of Tsushima
Marvel's Spider-Man
Rdr2
玩到晚晚發夢都夢到
但預左要慢慢玩先好玩 同第一章好撚悶
樓主連elden ring都打唔掂
點玩returnal
唔該ching

因為追post講到呢隻game好垃圾
但睇啲gameplay又幾靚

咁我買黎試伏先
我已經刷到勁高lv打女武神
打次次都一下被打死

宮崎英高 屌你啦
其實兩回事黎

returnal根本好似玩緊1942,雷電果類彈幕戰機game咁
伏能到仆街
同witcher一9樣
原來你打到去女武神 咁都算勁架啦
好多人惡兆都過唔到
Sekiro(會卡關但一定唔會好似ED咁卡到無癮,你玩就明我講咩,宜家特價中)
對馬戰鬼
God of war
Hollow knight (見仁見智,我心目中No.1)
人中之龍
Bloodborne(但預咗會卡關)
Last of us

開放世界就RDR2/GTA V,但唔鍾意開放世界未必鍾意玩
打到女武神好後啦喎已經
其實好多狗閪方法可以輕鬆過
睇下youtube跟人就得
有d技可以剩係一招打到佢死
再唔係召喚玩家圍佢
原神
cyberpunk好撚好玩
但呢度啲ching講到好垃圾
咁咪即係唔係必玩無伏
玩開咩大作?
見樓主話玩gta5沉浸感強同覺得好玩
所以先話rdr2 同一間廠出 都係開放世界類
樓豬無玩過ps4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞