翻新工幾日突然發現自己有急性血癌

1001 回覆
5175 Like 59 Dislike
問下醫生會唔會就你既情況寫紙比你拎哂d mpf 出黎喇
喂加油頂住呀
要睇到中共倒台既一日
養好身體先,工作先放低一邊。
加油巴打
想問當初點發現
BTW, 加油
加油巴打
醫返條命仔先諗返工啦
樓主加油,
大你10年,上年9月 diagnosed with CML

21年7月試過兩三次莫名低燒,但又會自己退燒;另外自己摸到spleen極度脹大(左腹位置),最後睇咗三個醫生先叫我抽血驗下買安心,第二朝醫生勁急打黎叫我即刻去急症入院

但我個情況同AML唔同,我係白血球、血小板超高,血色素超低

利申:21年4 月第一針,5月第二針
有大病 好難一切如常喎
諗咁多做咩 過到呢關先算
好返先再諗返乜工都未遲
唔好諗打回原形既問題住
2019年畢業 醫番好仲有好多時間
身體要緊呀
巴打加油搵到自己嘅dream job唔容易,當係比個目標自己,好好休息,先可以繼續返工
養病最緊要,人冇事先做到世界冠軍加油樓主
巴打 保重呀
祝你早日康復
專心養病 第時好番再努力啦 肯努力 無話遲唔遲架
心理狀態對醫病好緊要 所以唔好比太大壓力自己
放開d 可能對病情有幫助 可以快快好番
加油
加油巴打
祝你早日康復
阿麻之前都係 80幾歲人無啦啦急性血癌
入埋醫院唔係好清醒 仲講到冇得救叫我地盡快睇佢 因為太老唔適合抽骨髓 加上果陣阿麻狀態又咁迷 所以醫生話都係等死
聽到咁 一星期內所有(大部分 有d反左面 連我出世到而家都未見過既孫)仔女同孫由美加英澳法丹麥同支拿飛晒返黎
我感動到喊左 從來未試過咁多人會一齊返黎香港 通常都只係幾個會撞正一齊
大家好齊心咁送阿麻最後一程 仲講到點安排後事 好傷感

但一星期多d後阿麻精神返好多 之後仲出埋院😂😂😂 之後再驗癌指數 連cancer都冇埋 阿麻最後活多左差唔多10年先走

我想講係 唔好放棄 血癌聽落好恐怖 實際上 佢好似係比較易對付 最緊要唔好俾壓力自己 保持心境開朗
身體健康先返到工 加油
保重呀,返工事小,保命事大

加油呀
巴打 加油!!
巴打加油
頂住
病到咁都仲返工

辭職先... 健康行先
你都爆咗自己喺QE, 有幾難搵

當年有絲打喺連登出過post, 即刻俾啲醫生護士點相...
可能有藥食
Take care
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞