翻新工幾日突然發現自己有急性血癌

1001 回覆
5175 Like 59 Dislike
加油,祝巴打早日康復
好多case 都解釋唔到, 可能係長期接觸一啲致癌物但自己唔知, 又或者基因突變, 總之唔好一開波就質疑人哋又煙又酒......
加油呀巴打!休息多啲
一定會好返的
其實唔少呢類case, 喺連登都搵到幾個你問我答post, 嗰幾位巴絲都幾後生......
咪信西醫信到十足,醫生照睇,藥照食,最最最重要係你自己乜都要食齊
覺得唔妥, 走去驗血, 一check 就知, 正常人指數係4-10, 高過就即係瀨嘢, 見過有case 係去到220......
即係平時去普通抽血果啲例牌驗埋
支持你巴打
努力, 非常respect你!!
有機會只係姿位性低血壓
醫生未必會點做檢查 不過擔心就搵醫生問診下
take care
祝早日康復
疫苗
Take care brother, get well very soon and stay strong💪🏻💪🏻best wishes to you, can’t imagine what you are going through…[🙏🏻🌸
樓主加油
認真希望你專心醫病 好返先再諗事業啦
壓力太大對病情唔會幫助
只要身體健康 成世人流流長 你驚無工返咩
樓主,知道成件事好晴天霹靂,
等咗咁耐先遇到好嘅公司,但你真係要清楚,
你其實都只係公司嘅一粒齒輪。

你感激知遇之恩,好努力咁番工,一路化療一路搏命做,搵到成就感。但當你身體要更多嘅休息,或者再做落去壓力大咗,表現無咁好嘅時候,到時公司都會有說話聽俾你聽。

明白好痛苦,但真係要諗清楚,評估清楚而家乜嘢對你先係最重要。你覺得工作比生命重要,無問題,你頂得住就得。但命只得一條,咁大個人,好好衡量輕重。

樓主加油!
加油樓主
樓主個case 同埋我個fd 都係心跳快去睇急症, 驗血知出事, 要即時入院......
樓主,明白搵到一份好嘅工係幾咁開心嘅事,但係真係好似咁多位巴打咁講,無野緊要得過身體。我覺得你搵到呢份好工,下份工都係會有質素。養好個身,再同佢死過!
有冇拍拖?
想知大約跳到幾快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞