做左幾年office leasing,你問我答。

272 回覆
2 Like 31 Dislike
咁當然可以,做GT好處係可以轉department 慢慢做同試
睇scheme ,間間唔同,最多應該係6成,某間係
睇公司,2-10人都有,turnover rate 唔高但轉公司rate高,都係做番同行
有,但9成9 landlord 都係用gross ….
邊間拆到咁多?
residential leasing 底層 landlord side lm
得一間會,佢地底薪低好多
慢慢來啦,總會升上去
Office leasing 點出價?睇brand?
你指咩既出價?job offer ?
還好既一間,合作過都幾好
有,好睇人,我覺得幾好,要考牌
做多5年你expect有幾錢一個月
租金
都話係office大家有咩誤會
租金係一口價咁出,唔同大家諗住講價講乜講物
有冇landlord side嘅師兄知 officer->senior->am->m 嘅人工分別大概係咩價位到?
同問
教大家攻略
搵agent傾完之後再直接搵業主
呢d office leasing 大把電話打 使撚經agent 咩
業主就會唔使俾agent fee 再平返俾租客
有大客長跟至會做多5年,但都expect 65-80k
租金係業主出asking rent,然後再negotiation
樓主果類似係Agent形式?
因為講起Leasing我通常諗起Developer 既In house Leasing team, 但同樓主描述既工作好似有D唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞