做左幾年office leasing,你問我答。

272 回覆
2 Like 31 Dislike
如題。

歡迎問我office leasing呢行任何野
同租居住樓有咩分別
最主要分別係租樓你會直接對客

Office 大部分時間都係對一間公司既職員而唔係做決定個個

同埋佣金方面大多數都係只收業主唔收客人
做五年人工幾錢
好唔好做 之前有間恆x interview
你啲同事應該唔打算移民?
多唔多西客?你會點處理啲奇怪客人?
租客著左草點處理

見我做野果度隔離間公司都執左
門口地下好多信
人工都可觀,有連登標準,另外有佣金
建議做就做最大個幾間外資會比較好
大部分都唔會,因為佢地好愛港
西客好少,因為肯appoint我地去幫佢,其實大家都係打工,佢地要交代俾boss,好少會西
唔關我地事,中資公司走左就走左,最多就幫業主搵多個客,冇野可以做
想問下做物管想轉做leasing 係咪都大機會轉到?
同埋有無物管咁多投訴?
做左幾年物管狗 唔係幾頂得順想轉行
市道係咪差左好多? 驚唔驚work after home會長遠影響office leasing? 有冇鬼野?
本身咩background入咗去做?
同埋個牌難唔難考
正常都轉到,只要有牌有少少客源都好大機會會請。
市差有市差做,例如依家係9成9收業主fee,續租都可能有fee

暫時唔太驚,始終office 都仲係好necessary

鬼野係指?
咁我講錯左

FG 依我所知,除左九龍某間之外,其餘都有17K起

入職要求:大學畢業,過到interview,最好有經驗同牌

有d公司hr 請人好飄忽
Norm terms 係3年,睇size而定

全部都係case by case 咁,好難講死

依家仲要多左好多serviced offices ,又多種計法
第一份工來

一開始咩都唔識就入左去做

唔難,難報就真,都係普通地產牌
要有客源 咁洗唔洗跑數架
同埋可唔可講下日常duty係咩
想知自己應唔應付得黎 唔該晒巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞