關心妍重提「關家姐事件」 考慮過報警搵作者:上帝知道我冇做過

151 回覆
547 Like 16 Dislike
連登仔未出世未見識過即係唔紅
點解有?
連登仔係咪太後生 關家姐都叫冇紅過
就係全盛時期篇文出咗 之後就變咗暗星
唔止關心妍,陳慧琳楊千嬅都搞過
當年我屋企人睇新報,果陣娛樂版專寫臭非英皇系藝人
係出面見到標題都係以為講緊搶獎果單 見到內容先醒起太古廣場果篇
點解冇
佢票價定得咁高,如果山頂位係480,我諗我都會買張飛睇下,而家最平都要五百幾
我屎忽唔會再有春卷油
第一次聽《放生》 就已經覺得好好聽
而家睇返佢所有歌, 好多都經典, 乜鬼《慘得過我》,《我太強》, 《假使我漂亮》等等

有啲冇派台,例如《傘子》,《沿途有你》 (私心甜到爆推薦) , 《今次》,福音歌 《愛若微風》 , 《像我這樣的一個雅茲迪女子》(睇埋MV 要拎紙巾)等等都好好聽

再啱啱睇返出道係半年兩隻中碟/一年三隻大碟
然後你覺得佢唔夠紅!?

睇返timeline,04年年頭紅館開完show, 年中比TVB 封殺同年底比潮文造低關家姐, 關心妍就從此冇咁紅就真
等特價飛
個陣唔知做乜無啦啦轉捧Niki
可惜他有女朋友
想聽關家姐唱多次關心菊英
可惜他有女朋友 又真係要Niki 咁青春先唱到,(同期咁上下青春係cookies?)
唔太敢相像 關家姐(1979)唱會唱成點

要風得風 都可以由家姐唱
this
嗰時真係無本土情意結 香港人最鍾意就係恥笑自己人,7事張牙舞爪笑一世

正常人都唔會想做明星 做嚟俾人起晒所有黑歷史 將你最醜陋尷尬嘅嘢暴露出嚟

係19後 不分化不割席/民族團結意識 開始散佈到生活層面 先出現新人明明唱得唔好,大家都會見佢哋努力,人品好似幾好,於是照盲撐,好事嚟。。。
竟然
最慘係903都唔buy佢
第1年拎完新人之後都無俾獎佢
可能因為間唱片公司太廢
比tvb 封殺之後個勢真係冇咁紅
如果冇比有線播練習片 唔知會唔會再上
不過就算冇tvb 封 當年英皇都會出手搞你
https://youtu.be/TKRVrknFmRI
「原來一分耕耘一分收穫係真架,唔得嘅都係因為我唔夠努力炸」
努力係佢彈起既原因
淨係識努力係佢下滑既原因
佢唔係好識玩呢個遊戲 只識唱歌
又唔想接其他job 冇計
BMA 又太廢
關心妍果陣最少都一線尾
同之後衛蘭既情況差唔多
都係入錯公司跟錯經理人
仲有謝安琪
所以真係唔好怪人春卷春卷咁叫佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞