烏克蘭國防部情報總局:「戰爭在8月到達轉折點,在年底前結束,烏國會收復頓巴斯、克里米亞半島」

117 回覆
88 Like 6 Dislike
美國其實無吹

係中俄 日日吹自己
然後美國再配合下佢地
當年得 香港警察貪污

港英政府官員無貪污, 駐港 英軍無貪污, 英國政府無貪污, ICAC無貪污
所以先可以搞得掂

而俄羅斯同 國民黨一樣
官員, 軍隊, 警察 全部一齊貪
就連 反貪機構 都一齊貪
就好似 上年阿富汗政府

30萬阿富汗政府軍 短短兩個星期收皮

歐美見到都唔想救你
所以之後,哈薩克,白俄有大型示威
俄軍就直接入去屠殺人民
唔會再俾親西方人仕執政
其實家陣差唔多收復返 開戰前既領土
當年真係得警察貪咩 度度都貪嫁啦
舉個例 醫院咪又要比貼士

ICAC你估真係反貪咩
只係英國佬借反貪為名 用黎清除探長勢力
同時避免有人借住貪污做下一個大探長
影響英國既統治

普京照板煮碗 清算最高級果啲貪官
跟番住當年劇本行 就得
個個都鐘意錢 但係更鐘意命仔

就算有咁on9既人鬥氣話“你殺晒我地丫笨!”
殺夠十個 包佢嚇到屎都瀨唔敢亂黎啦
真係咁容易, 中國就唔會自古以來遍地貪官啦

朱元璋 做過乞兒, 所以佢好憎貪污
佢一做皇帝 就屠殺貪官.........有人貪污就全家處死, 仲要係用酷刑
但一樣遍地貪官

你講既野只會出現係 熱血小說入面
成個香港咪人版
當年香港上上下下都貪
咁你係咁意光復返自己南部重鎮馬里烏波爾先出嚟吹啦。
講左勁多次
因為當時香港唔係國家, 只係 英國政府/港英政府 統治下既城市
英國政府/港英政府 無貪污, 先可以消滅貪污

而俄羅斯政府 / 國民黨政府 都一齊貪污, 咁仲點打擊貪污??

用香港做例子根本唔合適
打咁耐都未反攻
美國佬都唔想比武器你喇 仲等到八月?
匈牙利呢類狗賊肯定係私吞
克里米亞真係俄佬命根,如果烏克蘭有朝一日真係不但推番2月24號界線重反攻普京真係會痴起上來出核武
克里米亞收番會唔會係壞事....咁多俄狗/俄諜係到
2014年前, 克里米亞 都是烏克蘭領土

命咩根
自已可以查下2014年個一仗發生乜事,同埋真係自古以來,克里米亞戰略地位,普京真係自蘇聯崩潰已經為2014年一仗準備。要控制黑海,克里米亞超緊要,亦因為2014年借親俄武裝佔領所以俄國艦隊近十年活躍左好多,真係要打番去,普京係一定抵抗到底,俄軍高層鷹派更加唔會放棄到口肥肉,用核武機會唔細。
南歐重有一大堆小國好似克羅地亞,塞爾維亞,態度瞬昧甚至擺明親俄,由一戰到依家都係火藥庫,只係九十年代波斯尼亞黑山共和國戰爭美國直接介入至暫時壓停,但親俄派未死心過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞