烏克蘭國防部情報總局:「戰爭在8月到達轉折點,在年底前結束,烏國會收復頓巴斯、克里米亞半島」

117 回覆
88 Like 6 Dislike
如果當初俄佬唔開戰, 都可以繼續佔領 頓巴斯 克里米亞, 保持世界第二大軍事強國呢個名

家陣俄佬開戰, 唔單止軍力被打殘, 仲要連 頓巴斯 克里米亞 都嘔返出來

偷雞唔到蝕渣米
信錯5毛熱狗
以為西方為錢為天然氣ATNA
咁一開始果陣, 當時歐美 的確係放棄左烏克蘭

點知俄軍 頭幾日入侵基輔失敗, 仲死左1500名士兵
歐美 見到烏克蘭咁頑強, 就即刻支援烏克蘭

如果俄軍 頭幾日就攻入基輔, 然後澤仔走佬........跟住俄軍 直接係基輔成立 親俄政權, 可能歐美國家 的確唔會理你
比哂機會你食, 你都食唔到
照今次戰爭嚟講,俄真係要清算貪污嘅話… 我諗半個俄羅斯都要死
當年國共內戰, 蔣介石想清貪污, 結果先發現根本清唔到
全國遍地貪官, 你清貪污 = 無人用
應該要打返去莫斯科才夠
成日推遲個日期,佔左未姐
克里米亞
高難度喎
家陣俄軍 主力部隊已經損失 1/3
特種部隊/空降軍 幾乎全軍覆沒
D坦克, 戰機, 武裝直昇機 已經消耗左一大半

相反, 烏軍 就一直征兵, 得到歐美提供既武器

再咁打落去, 去到8月果陣
可能俄軍 得返幾萬軍隊可以用
而烏軍 就人數多俄軍 幾倍

到時烏軍 反攻克里米亞, 唔係無可能
錯唔晒,德法都重係為天然氣ATNA
澤仔真係一個救全國
轉左先算
聖誕節前結束
等齊美國重裝備軍援就動員反攻佢老母
拖住俄仔打到破產
將會列入史書既自拍
打完直接同文明社會接軌,直情係烏克蘭新國父
普京 就調返轉

三個月前
普京 是全世界最有霸氣既總統, 救左俄羅斯經濟, 攻佔車臣/克里米亞, 世界第二強軍事國家, 同美國平起平坐

現在, 普京就係一個將俄羅斯推向亡國, 打一個歐洲窮國都打唔嬴 既昏君廢老
烏要集結兵力返攻 都要兩三個月
真係拖到美國中期選舉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞