烏克蘭國防部情報總局:「戰爭在8月到達轉折點,在年底前結束,烏國會收復頓巴斯、克里米亞半島」

117 回覆
88 Like 6 Dislike
烏南沿海都未必收到就已經吹到克里米亞
當然依d 係有需要作大
快d炸爛刻赤大橋sure win
解放軍精銳主力呢?
學當年皇家香港警察咁
其實英國自2015年一直訓練烏克蘭軍隊,超過22000人直接受訓

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E8%BD%A8%E9%81%93%E8%A1%8C%E5%8A%A8
第一戰俄VDV入基輔,俾烏軍快速反應部隊收拾滅團
果支精銳既快反部隊就好明顯係北約訓練既成果
比人姦左成半年多
天助自助者,如果第一個星期都捱唔到,美國點幫你,唔好講出兵,調動資源都要時間
恕我老實,佢可以推俄佬番去開戰前界線已經算大勝
再推過D,北約都會驚普京真係發神經出核彈
核彈掉晌邊都好,氣候甚至經濟影響都係全世界
用核武係最蠢既決定,所以普京一路都無用

Case 1:淨係放一粒小型核彈 —>炸死烏軍一兩個營,對戰況無影響,但國際軍援同制裁X100

Case 2:放一粒大既炸毀基輔 —> 烏克蘭人更加唔會投降,軍援制裁X100

Case 3: 放幾粒大核,炸死烏軍主要有生力量,烏軍無力再戰 —> 用核彈炸死過千萬人,西方會當睇唔到?就係歐洲爆,d核污染一定搞到西歐,亦會搞到俄國腹地
收復咋?反攻啦屌
俄羅斯除左死左人
咩房屋土地都無被炸爛喎
打仗淨係守?
斯拉夫人都有舖車大炮癮,其實俄烏兩邊都有吹大左戰果,一為士氣二為面子,咁當然主觀願望都想烏雞贏
咁樣制裁法慘過房屋土地炸爛

加速德法棄俄石化能源、西方全方位制裁、千千萬萬俄羅斯父母無左個仔、國內反普京活動無日無之…

不過是但啦,你呢啲五毛狗都係睇唔到
主力就係以百數計戰術核彈
一單還一單
制裁係制裁
賠償係賠償
制裁左得益有去到烏克蘭人手上咩?
傻閪屈五毛
東烏應該留地不留人
佢地咁鍾意做皇俄送佢地返祖國啦
歐盟將在兩周內提交相關法律提案。歐盟成員國可以自行決定如何處置這些被凍結的俄方資產,包括是否把這些資產轉交烏克蘭。

…不過是但啦你話咩咪咩囉
家陣只係打左三個月,有排打

當年二戰 都打左六年先收軸心國皮
俄羅斯 一直都佔領左一半頓巴斯

幾個月前成立既 頓涅茨克人民共和國和盧甘斯克人民共和國
就是位於頓巴斯
只要一直唔打仗, 吹到自己點勁都得

波斯灣戰爭之前, 當時伊拉克 都吹自己係世界第四大軍事強國
只僅次於 美國,蘇聯,中國
當時既軍事學家都認為 伊拉克 可以同美國打成五五波

結果..........單方面秒殺
其實如果2014年 ,俄羅斯就全面入侵烏克蘭
真係有機會征服烏克蘭

家陣等左八年, 烏克蘭有哂準備, 俄羅斯再入侵
真係捉哂蟲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞