去餐廳食野兩個人嗌一個餐,比職員眼超超,應否投訴?

198 回覆
24 Like 610 Dislike
希望樓主係假膠
好勁 即刻辣著 但忍住
我即刻辣著 但係女朋友面前唯有忍住,唯有上連登訴心聲
人地唔加飯比你都無問題,邊個話你嗌多飯就一定有得加,不過人地係加比你再笑鳩你肉酸啫,呢樣都無咩問題
肉撚酸到…去街市買排方包食算啦 實唔會比人串 又唔會佔人兩個位 中意食幾多都得 順便幫你自己減肥
第一間決定可以免費多飯多汁嘅茶餐廳
係食客福音 同時係飲食葉壞榜樣
門口冇寫每人最低消費, 可以叫佢唔好煩住晒 一係忍吓.
香港算好, 可以SHARE.
你去日本韓國, 每人都要叫一樣野, 無論特盛份量都唔比 SHARE. 文化問題
4個人叫兩樣野, 佢會自動幫你叫多份, 冇通知你
試過叫 2個特盛鰻魚飯4個人食, 淨係比2份餐具我用上網睇
原來唔比SHARE, 最後叫多兩份小食
呢個巴打就理性好多

明明無寫低消 咁我依規矩食野有咩問題

睇上面啲歪曲留言睇到R哂頭
咪撚搞分化啦屌你
炒飯叫多飯? 多兩碟飯比你好無?

價值觀定心理偏差。。
得我覺得預咗比人屌係cls?
乞丐情侶現尖咀!
做乞衣冇問題
但你呢類人又要做雞又要貞節牌坊
如果你本身大食 真係普通份量食唔飽
問一句 可唔可以多飯 唔得就加錢
我覺得就合理好多 如果間餐廳本身白飯任裝既 多數都唔駛加錢
但樓豬 就係諗埋d縮數
細食極都食一碗飯啦 自己叫多個包 小食啦 肉鳩酸
張生人都去左(哂世界) 放過佢啦
咪撚搞分化啦屌你
張生人都去左(嘆世界) 放過佢啦
係問題都係人地既問題 樓豬永遠都冇問題
你叫餐, 人地白飯,你叫多飯
無問題

但你叫炒飯去叫多飯, 你話呢?
投訴?
你係諗住唔再叫嘢就應該話
”夠啦,好快食完就走”

你自己講”再睇下,落左先”即係點

兩個人一個餐,仲要一杯嘢兩份飲
比人預期你會再落單
原來係你自己比錯signal人
投訴?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞