去餐廳食野兩個人嗌一個餐,比職員眼超超,應否投訴?

198 回覆
24 Like 610 Dislike
你試吓搭車叫你條女坐你大脾俾一個人車錢啦
唔好屈服資本主義 蝕俾班商家佬呀 柒頭
之前都試過入茶記嗌一份公司治2個人食
因為我地本身都食飽左但又太好胃口 行行下想搵野咬下
入去之前問定呀姐有無最低消費
而且唔係繁忙時間大把位
唔似得樓主咁撚寒酸叫多飯兩個人食
230磅嘅肥佬加條女嘅食量,要人地多飯先叫正常量
細食得黎唔會掃人興 咁樣先岩
屌你真你乞衣黎
你唔好轉移視線先,你幅圖人地加飯係外賣,而家你2條友覇撚住原本可以喺午飯時間2個人嗌2個餐甚至有人坐逼d,4個人嗌4個餐嘅卡位!

就係你2條度縮攪到人地收少咗錢,又對d真係入嚟一人食一個餐嘅人唔公平囉,先唔好講炒飯加唔加界你,就算係白飯加畀你係人情,個個入嚟2份食又加飯加餸咁,入座率100%收益就一半都冇,呢D生意搵你做呀真係
等陣人哋真係好心多咗飯,正常料量炒出嚟,有啲人又影張相post 上網話有冇見過啲咁少料嘅炒飯,到時餐廳又要硬食啲輿論負評,所以我覺得唔做俾你係有道理,因為太多西客,餐廳保護自己係正常
Hi 乞衣
唔洗你自己夠唔夠食既問題唔通我話自己食份小食就夠其他出去先買
你好撚柒
我平時唔食野點都會叫個淨飲
呢d 野冇話有冇寫明
你都可以去m記拎100包茄汁
柒姐
好撚肉酸
慳幾廿蚊搞到成個乞衣咁
下次你去買珍奶同佢講:多茶、多奶、多珍珠,我一家大細飲嫁!你平時個size係勁少,全部加大先正常囉!你啤我?我投訴你!
細食咪叫人少飯囉
再唔係叫啲細份嘅餐
痛咩苦
下下都要攞到盡先唔痛苦咩
我即刻辣著 但係女朋友面前唯有忍住
開名又唔敢,當面駁嘴又唔敢,抵你比人串,你條女真係慘
你叫個碟頭飯 多飯 都無咩事。。揚州炒飯多飯抵比人串。。

你叫個西多 雞脾咪得lo..兩碟飯食唔哂既話
唔好賴啦,茶餐廳得野食叫? 食唔到你大可以叫野飲。唔好將啲唔合理嘅嘢拉去咩女唔女朋友。

唔想比錢就唔想比錢,唔捨得就返屋企食。個個似你咁自私啲餐廳就仆得街。就算係做都去大集團做,自己on99去茶餐廳玩嘢咪抵俾人串啦。

伸利:婚都結左有小朋友,唔好同我講咩女唔女朋友先明白
叫多杯淨飲咪得
唔怪得你成200磅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞