[Mnet] Queendom 2 綜合討論區 (8)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
今次整體冇Queendom1咁極端
當時睇Destiny, Egotistic, Put it straight覺得好震撼 今季暫時未睇到呢種感覺
當然差既都未超越到性感版Ah-Choo
上一季啲經典舞台係贏idea 點樣曲詞配合編舞
而家大家都傾向鬥道具鬥雜技 有啲堆砌feel
QD1,2啲舞台效果咪差唔多,講到雜技咁誇張
第一場個Wa Da Da 同 Ah Choo差唔多,都係造形唔知JM9
雜技問過KD未
舞白勁撚掂咪成日捧韓c啦
我走去睇WIKI
先醒起有呢個人
其實佢真係幾慘
空降璉靜之後主唱位無左
到近期團體風格開始成熟少少啱番佢個格之後又唔夠人氣擔正
連個sub unit都無預佢位
衣家Queendom有得曝光仲要病埋 (照計vocal嗰round出佢先過Soobin)
得宇少上韓國熱門又唔見佢講
如果kep1er推舞白會吸引啲覺得佢position無論vocal/ dance都值一席位
睇返上面無修音
VVZ唱得幾好喎
係咪大家畀修音搞到整大咗胃口
其實唱跳本身就好難完美架啦
有少少瑕疵先似係live
(唔係個個都似孝琳咁屈機啦
小夫搞搞啲牙會好啲
不過Dawon一向好隱形,雖然佢把聲好特出
Mnet修音可以搞大人胃口咩
肥妹走音時有dancer偷笑
幾秒
比韓仔cut片呃咗
個dancer只係對觀眾偷笑
https://youtu.be/HHGp8W7T-EM
2:39
又消費brave girls
唔賣呢樣BG會冇戲份喎
ending好靚
你要比airtime佢實比到,你剪佢underdog逆襲feel一樣有gimmick。
不過佢搵BG分明就係想剪到人地過氣女團冇料到咁
睇左咁多集最大既懸念就係bg會唔會被淘汰
得罪講句bg同underdog逆襲feel扯唔上關係
其實你明唔明我想講乜?

你個所謂懸念根本就係mnet每集預告特登咁剪而黎,
我講緊係你可以咁剪,亦可以有第二種剪法,
你唔係同我講冇貨賣到唔消費bg就剪唔到預告下嘛?
正常出場少到
明既, 我係想講BG既表現同feel唔襯你講既剪法
而事實上都係bg有包尾+人氣最低先有呢個懸念, 呢樣唔係佢冇剪到有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞