[Mnet] Queendom 2 綜合討論區 (8)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
但係咁諗 大型團都蝕底 成員唔係好特出既話 啲人會覺得個團好多人而唔想睇 同埋根本認唔曬啲人
我反而覺得人少既團上依啲節目着數
如果係自己團既出歌表演會有呢個問題
但係如果qd呢d 比賽
觀眾都係抱住睇效果為主 入場既話
認人本身就唔係個節目重要一環
人多壓場感點都有多d 優勢
人少既團同人比效果策略上唔理想
走咗啦 唔係邊緣咁簡單
屌,如果full team有埋Dawon真係屈晒機
Mk恩係少數carry得起首歌
另一個比較亮眼係舞白 佢真係underrated
所以大型團有無著數其實都係睇團隊配置
以宇少為例
整體實力幾好又有想法 所以出到嚟成個舞台會好睇同見到用心
然後點樣再吸引人就睇佢地點樣再去分配鏡頭 表現自己
Visual可以睇3A
Vocal佢地出咗璉靜soobin 印象都幾深刻
Dance夏天都有好多表演機會 (獨舞+dance unit)
綜藝搞笑就Exy 恩熙多榮 (仲要可以完美化解惡剪)
最重要係人多成員之間可以互補不足
buddy睇宇少opening stage有下 隊長行頭 其他人喺佢後面一字咁排嗰下舞步真係要勁羨慕 好正 我覺得宇宙少女算係多人團入面識得利用多人優勢嘅一團
但呢啲比賽節目個重點一般放係舞台效果
同埋一個效果好好既舞台比你爆紅一次

以我自己為例 我原本係一個純buddy
除咗GFriend之外其他都唔識(一二代團唔計)
最多都係聽過名無聽過歌

但睇完呢個節目我有去睇更多
Loona同wjsn
因為佢地首PPT同as you wish吸引到我
就係因為夠氣勢
如果無左fans filter vvz第2 3個表演真係小差
認同
Sorry大家有啲離題
下次加密返
其實都知viviz係想show返gfriend以外嘅色彩 但無奈人就係少咗一半 三個又唔係厚聲 依家仲要同人哋比較 好難搭救
fans其實感激佢哋有得上qd就夠 諗吓以前咁多年幾可見到佢哋咁多表演 有得睇已經心滿意足
https://youtu.be/txezJAgKX3w
0:43 好好j 我覺得仲正過佢哋之後啲stage
VIVIZ 未修音仲好聽過
D鼓聲修到無左
MNET 唔好搞VIVIZ
sinb universe都有話有睇live 有提出到嚟係mr removed version
睇宇少直拍
唔怪得主要影苞娜
其他人轉得麻麻地

中間嗰兩個dancer
應該係想配合歌詞

「舞台上的兩道影子
只有我們是主人公的黑白Background」

不過覺得成員係中間吊就夠
嗰兩個dancer有少少搶fo
蛋都轉得好好
https://www.youtube.com/watch?v=g3yYyvs24NQ
補返四個人吊繩既鏡頭
啱啱睇中字發現vvz有part話銀河聽到fans應援好感動 然後播左幾秒冇修音嘅stage咁啱個幾秒就係銀河走左音 mnet咁樣玩鳩人
[Queendom 2] 宇宙少女 - Pantomime

舞台
https://youtu.be/hDm0qLxZd9I

(註: 本集只有宇少上熱門)

來源: theqoo https://theqoo.net/2459285785

1. 表演太有意思了ㅋㅋㅋ 我在'Queendom'期待看到的就是這種感覺的舞台

2. 哇,'Pantomime'是我個人非常喜歡的歌曲耶,看了舞台之後感覺有點感動,舞台真的很帥氣

3. 因為我很喜歡這首歌,所以昨天第一次收看了'Queendom',覺得舞台比預期中還要好呢.. 希望宇少能發展得更好ㅠㅠㅠㅠ

4. 看到大家的反應這麼好,身為宇宙少女粉絲的我要哭了ㅠㅠㅠ

5. 天啊天啊,她們竟然表演'Pantomime'

6. 我是男團的粉絲,但也很喜歡這首歌,平常都會聽。這次的表演真的太漂亮了,我很喜歡

7. 宇少大紅吧ㅠㅠㅠㅠ 雖然我的本命是苞娜、雪娥和Luda,但是她們整團真的都很漂亮,還有她們好聽的收錄曲也有非常多,希望之後能好好選主打然後紅起來

8. 苞娜和雪娥很會唱歌耶?! 我覺得這是宇少目前為止最棒的舞台,我雖然不是粉絲,但是也認可這場舞台!!

9. 感覺是'Queendom 2'的legend舞台,她們的本業真的很厲害ㅠㅠ

10. 苞娜和雪娥怎麼有辦法唱歌和唱現場都那麼厲害呢....

11. 這首是宇少所有歌當中我最喜歡的歌,舞台也非常棒ㅜㅜ

12. 我看到劇透之後就真的非常期待,結果也是超乎預期的好ㅠㅠㅠㅠ

13. 舞台從頭到尾都很棒,結尾璉靜的高音超完美

14. legendㅠㅠ 我入坑宇宙少女了.. 你們要對我負責

15. 苞娜、雪娥和Ludaㅋㅋㅋㅋㅋ 真的是完全不會失敗的visual組合呢
無修音版比起youtube 版好超過 50%,MNET 正 PK, 中段連 umji 把聲都蒙埋
SM不如買埋BBC,反正就執
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞