[sheshe] 所有感情問題一律建議:珍惜生命 遠離直女 (43)

1001 回覆
17 Like 16 Dislike
係嘅 心靈相通只係bonus 我都努力改善緊
其實可能佢自已都唔知自己想點 唔知問題喺邊 可能佢真係以為靜一靜就會冇事 佢都只係個凡人
唔係咁多人有足夠嘅理智同邏輯 尤其當局者迷
不過我覺得夠愛就可以解決所有嘢 但唔係得單方面
你都己經盡咗力啦
我都用咗好耐時間先學識點同人講
依家仲係學緊點攞平衡
唔情緒化/hurt人咁直接講到自己感受/問題

知佢係好痛苦
但佢都唔願意同我求救就算
依家佢同咗仔起埋一齊
就唔會再有同女仔好大壓力呢個問題
咁咪好
冇錯 既然佢覺得咁係對佢最好 so be it 係你嘅佢自然會返黎
我無意中睇緊呢本書 內向心理學
https://www.books.com.tw/products/0010795183
原來都幾實用 唔係得理論 解釋咗唔少behavior
有冇試吓溝通下?
直接問係咩原因 講返自己感受好過估
我知感情問題一律建議分手
但真係唔想輸

佢話一定揀你喎 不過行動就實際啲嘅
一係你試下一排唔好諗咁多嘢 信晒佢先
猜疑就真係關係之間嘅毒藥 假都變真
你越怕失去 就越會失去
越擔心會發生嘅事 就越會發生
我都覺得佢係應該避忌一下 雖然話係soul mate姐
但始終呢家佢有得揀
一係製造多啲新鮮感 吸引下佢 提升自己吸引力
冇乜興趣再關心佢咁多
散咗之後斷晒聯絡了
唔覺得佢會再搵我 我又唔會再搵佢

得閒又搵嚟睇睇
有幾個topic有啲興趣
講真 移咗民真係覺得去咗第二個世界
去咗外國之後
人人都稱另一半partner (無論straight or not)
唔洗收收埋埋唔夠膽講女朋友

有次拖住手行街會有人笑住同我地講我地好襯
女朋友由唔敢係條街拖手變到夠膽攬攬錫錫

周街都係彩虹旗
見到gay/lesbian 唔會特別覺得佢地係自己人
因為lgbt同heterosexual冇明顯對立

終於有一日覺得自己唔係怪人

唔係話外國月光特別圓
而係香港(及大陸)對同性戀根本落後其他國家15到20年
同自身比都有倒退情況出現
絲打去左邊
唔講現實生活 你地睇本地嘅影視藝都好少even無咩
就算其他亞洲 台日韓泰越馬都有嘢上 香港到今時今日都係得大叔的愛 喜歡你是你 10隻手指數都唔知有無咁多
退步到媽都唔認得
做攻受同俾人玩感情有咩關係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞