換混能車 對抗油魔

328 回覆
4 Like 48 Dislike
我鐘意shuttle個錶頭同枝棍,車身望落矮啲。但corolla有副廠大電換。好難揀
抬返舊偈得喇掛

不過講真, 而家note e power 同 Jazz hev 都贏晒toyota 堆車
Prius 輸千8cc 又賣成30幾個
CT200H點睇
嗰期既 Fit/ Shuttle/ CRZ hybrid 係Honda 最失敗技術, 真心唔好買

新呢代就正常返好多

另外2部車係日本都係租租專用車, 你預左會極度粗咪之後撥過錶
唔介意就得
如果唔介意有15年死期 貨van 或者啲柴油SUV出LGV牌其實一流 得閒仲可以partrime Gogovan
10年車,後坐勁窄頂頭又冇力

真係買凌志個信仰
揸番5年左右放

個價仲硬過電油車

同埋15年後二手電油車都係無乜價值

所以15年死期影響唔大
撥錶驗唔驗得出?
但聞說極慳油 拍得住Prius
買部柴油車算啦
BMW x1 d 都係三四毫子1公里
有2號牌出部商用Suv… 今年下年都唔使俾錢買牌費
真係有啲痴線
呢個spec四十幾就差唔多...
係咪直頭同一套混能系統
我睇中左ux
而家唔是賣28個?
CT200H 係同大Prius 一樣, 千8cc 系統
減左價?
不過1800cc 講真港豬客又唔會出佢, uber 仔又入粗咪水貨就算
公司客又唔係7人車, 基本上係無咩客路
日本車好似係驗唔出 除非你拎到日本張分紙
蝗冠話做優惠減左啦,佢比啲東風電車頂死啦
Prius c/ Prius , aqua, Honda Fit hybrid , Tesla
依家香港啲電油車兩年無左一半車價
柴油車五年車個價都仲有七成
所有都係局, 當大家轉哂電車, 就加你電價
prius c真係最慳
可以預期實會㗎喇
見而家啲場都開始縮水
早幾年嗰批就賺哂 特別係model s嗰批
而家嗰啲賺少啲 排多啲隊咁囉
之後應該好似K11 咁間個電車撚專區, 收完電費再收貴幾蚊車場租

月租場就收貴1千銀 + 電費, 住緊嗰度就係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞