剛剛分手的你,入黎傾下,大家互相扶持好嗎?(221)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
約咗佢23號睇戲食飯
我明白
以前會問佢食飯未放工未
每日講早晨早抖
睇到咩發生咩事 都會願意分享
而家已經冇左呢個人
對唔住 我知錯

我應該要學識好好control 自己既emotion

我男朋友就係頂唔順我情緒爆講分手 佢依加要冷靜五日 知錯了
唔會怪咩
剛剛放左工😹
Ok啦 應該最後一次見 最後攬一攬就互不打擾啦
前日我發癲凌晨打電話去狂鬧佢 然後衝動話分手

琴日佢喊晒咁同我講 我一次兩次咁踩到佢底線 我冇尊重佢 佢依家唔想繼續 叫我俾啲時間佢冷靜 話過幾日再傾下 叫我諗吓點樣控制自己情緒 同埋令佢重拾信任

跟住琴日夜晚同今朝佢都有send message 講吓晚安同早晨咁樣
忽然失去左呢個習性
由如從你身體中活生生抽出
一條主要既生命器官出黎一樣
世界突然變得靜落黎,好似呼吸唔到咁
明白世界唔會沒左邊個唔得,但要好長時間適應…
成熟啲,唔可以再咁情緒咁任性去發脾氣..
對方再愛你,都會有疲倦絕望嘅一日
你長大啦….
我依加可以點做 唔知禮拜五見面再傾會點
真係!係好Focus唔到 做咩都好冇心機。。
道歉,承諾最後一次
真正咁樣糾正你嘅錯誤
有冇機會係其次,如果你唔改變呢個情況
就算遇到再下一個,都係同一樣死因
你想像下如果你嘅另一半,
好似你咁樣不斷對你自己發脾氣,你會點樣?
自己可能已經有好多工作煩惱其他壓力
仲要面對另一半咁樣對自己,會疲倦到想放棄…
Good luck
Me too
做咩都沒動力同興趣
幾日無上黎了 好似好平靜 但其實做咩都會諗起佢
想比個時間自己平靜同有改變再搵佢
但破戒了 又有種停左係到既感覺
我其實有開始睇therapist 情緒control 方面
不過我諗佢叫我話俾佢知點樣effectively control emotion 我真係都要好好反省自己 同真正改過
咁樣就可以說服佢 段關係仲可以繼續

因為以前都話過好多次會改 但都無長久做到
好彩今日唔洗返工 但聽日就要
改得一時,唔能長期改到,沒進步就沒用
你愛佢,就唔會忍心咁樣傷害佢
佢呢剎那仲未去到,講出口唔想同你一齊
仲有小小希望
我希望你可以同一定要改…..
有時好似沒咩事,但有時個種情緒又跳番出黎…
好辛苦
情願一下痛死左就算…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞