Elon 唔係想壓價買twitter呀?

82 回覆
74 Like 3 Dislike
你up乜?言論自由同假account數目有乜關係?一個social media值幾錢基本上就係base on佢有幾多user, 依家佢有20% user都係流,咁梗係要再傾過個價錢啦
首富造巿功力更勝前總統
不過如果你有好多生意,同時又擁有media,其實唔多唔少會影響中立性
證明到再講
唔係賠左10億美金先
比條仆街跣咗一鑊
蝕緊幾千蚊美金
條撚屌本身就想玩pump and dump等board 自己reject自己就做聖人
點知比board睇穿左accept個offer而家就籍口多多
$42.069差唔多啦
但個ceo搞咩
你調轉咗,依家唔係twitter要musk證明fake user 20%, 係musk要twitter證明fake user係得twitter自己所講嘅5%, 但係twitter唔敢/肯比證據,所以musk話等佢有證據先繼續
影響估值?
蠢撚咗,50蚊唔識沽TWTR
用下腦諗下啦契仔
梗係啦,唔好話twitter咁大啦,就算當年燒山想收購高登,都係睇高登個user base㗎啦,如果一個forum有20% fake user點都唔會值原價啦
而家擺明係買家想踢契
即係賣家要證明自己層樓冇僭建
基本上除左交晒所有用戶data出黎
Elon musk都唔會接受
明玩野加造市
掉左個offer出黎人地accept左
dd 係係應該係掉個offer出黎之前做
除非你有證據證明真係20% spam acc又證明到你買之前唔知又真係影響twitter價值
如果唔係一係買一係掉低10億走人
交晒都唔會接受
睇死佢根本無心買
呢啲要睇佢哋之前點傾
拖落去都係行法律程序,對Elon有咩蝕底,對TWTR股價就會好傷
佢要套現
又要壓價

利申 上星期已put twtr
明眼人
this on9 jai
我覺得佢根本一開波用個高價黎引人
然後twitter班人肯賣(因為錢),
佢又話唔買lu
變相由頭到尾佢都係主導晒
而家 如果twitter班友急住要錢既話
咪減價賣 無論結果係點
都中晒Elon計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞