實現每月賺5%,長期post 七月回歸

441 回覆
38 Like 2 Dislike
見個post咁慘情,我都忍唔住要講幾句

其實4月份個post有提過以下5隻股份

可以做「長揸」,唔洗點理

比較穩健/不需太多操作/揸住就ok

直到今日10/7,兩個月多d,成績係點呢

388@$193.7=>$199.9+3.2%
1299@$51.3=>$56.25+9.7%
2318@$43.55=>$54.8+25.8%
5@$64.1=>$74.6+16.4%
700@$244.6=>$271.6+11%

雖然計數有取巧,但已經唔計派息啦
27/4至10/7平均回報=13.22%
岩岩好達到每月5%
今日睇返,388真係廢,加入27/175會更好

雖然樓主仍有好多要改進既地方
但開post確實唔易,大家多多包涵
發表多d有質素既回覆,共勉之
WIN WIN ALL WIN

賺左冇人講,蝕左鳩叫是常識
多啲回應下搞旺個埸啦

係..我由3月post睇到而家..我入黎都係想幫補下d學費..多謝你地無私既提供
btw半工讀讀到想死

我又推 幾隻 全部當收市價計
358@12.480$
27@46.6$
1918@16.820$
1548@4.47$
1299@57.60$
656@12.000$

8月中計數

暫時
358 2.9%
27 1.5%
1918 0.6%
1548 8.3%
1299 1.1%
656 0.8%

已經3 隻過5% 其中1隻10%
友邦忽黎忽去仲要等等
復星可能睇錯左 跑輸晒

岩岩好達到每月5%

多啲回應下搞旺個埸啦

係..我由3月post睇到而家..我入黎都係想幫補下d學費..多謝你地無私既提供
btw半工讀讀到想死

358@12.480$
27@46.6$
1548@4.47$
1299@57.60$
656@12.000$

8月中計數

暫時
358 2.9%
27 1.5%
1918 0.6%
1548 8.3%
1299 1.1%
656 0.8%

友邦忽黎忽去仲要等等
復星可能睇錯左 跑輸晒

1918 15%
留名
八月會停post。做反獨家村。再見

重咩做番獨家村,我雖然無跟你買股,但由你第一個post睇起,我就買番股票,到而家都叫有賺,每月5%令人有番希望

兩個月前細細地跟樓主買既已經有13%增長
樓主,等你返黎

重咩做番獨家村,我雖然無跟你買股,但由你第一個post睇起,我就買番股票,到而家都叫有賺,每月5%令人有番希望

兩個月前細細地跟樓主買既已經有13%增長

跟左樓主 2689 3993

已經搵到一千萬退休方案?

如何草一千萬保障自己退休,我在此給你一個方法

https://lihkg.com/thread/307901/page/2?ref=android

LIHKG @ Android
講幾個冧把引班follower入tg gp再sell保險?

咁仆街?
岩啦 唔好再開post

佢個tg group得三個人

岩岩好達到每月5%

多啲回應下搞旺個埸啦

btw半工讀讀到想死

358@12.480$
27@46.6$
1548@4.47$
1299@57.60$
656@12.000$

8月中計數

暫時
358 2.9%
27 1.5%
1918 0.6%
1548 8.3%
1299 1.1%
656 0.8%

友邦忽黎忽去仲要等等
復星可能睇錯左 跑輸晒

融創25.7%
想問下981 6.07買入而家放唔放好,定hold下,前景好似麻麻,求意見

呢排突破左down trend可以等下先放
反正你價位咁低

981點睇 今日跌左好多
想問下981 6.07買入而家放唔放好,定hold下,前景好似麻麻,求意見

反正你價位咁低

跌好少啫
正常波幅啦

反正你價位咁低

跌好少啫
正常波幅啦

講錯左 係861

反正你價位咁低

跌好少啫
正常波幅啦

講錯左 係861

咁冇留意開
幫唔到你
樓主返黎吹下隻3311
樓主返黎吹下隻3311

屌,冇左 5k
3311仆街了
轉左勢?
lm
3311 一直有大手入,暫時唔走住等八月業績
3311 痴線,落後咁多唔升仲倒跌

師兄入左好多?😂😂

師兄入左好多?😂😂

8000 股 , 仲賺緊錢, 賺少左幾千 je
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞