如何草一千萬保障自己退休,我在此給你一個方法

99 回覆
9 Like 102 Dislike
我25歲開始
揀定25條指定6個冧巴既六合彩
一個月有12次搞珠機會
3000/月
買到65歲 博中幾次頭獎好過啦

你個方法都幾好呀,我見意你要咁做,因為我覺得你一定中
退休先有一千萬
期間完全鎖死呢筆錢,一斷供就

真 唔洗結婚買樓 擺酒? 生仔?
個個月用晒黎供保險遲早仆街

我呢個只係一個更有效率既儲蓄方法姐,有好有唔好,如果負擔唔到,當然唔洗理
退休先有一千萬
期間完全鎖死呢筆錢,一斷供就

真 唔洗結婚買樓 擺酒? 生仔?
個個月用晒黎供保險遲早仆街

我呢個只係一個更有效率既儲蓄方法姐,有好有唔好,如果負擔唔到,當然唔洗理

又唔係話你講錯
香港生存唔係特別叻
搵特別多錢真係點都死
其實頭3年好似唔會幫你投資 果3年無左好緊要
草你老母咩
Lm
草你老母咩

你又知草你老母既
手痕開 spreadsheet 計數,如果真係年年都係樓主所講既 4.25% 回報,樓主個 plan run 左 40 年後只會約有 $4.28M

要達到樓主既 $7.5M 目標,每年就要有 6.25% 回報 - 淨係靠保單,係咪真係有咁既回報?我好懷疑
手痕開 spreadsheet 計數,如果真係年年都係樓主所講既 4.25% 回報,樓主個 plan run 左 40 年後只會約有 $4.28M

要達到樓主既 $7.5M 目標,每年就要有 6.25% 回報 - 淨係靠保單,係咪真係有咁既回報?我好懷疑

就係要用數據去撃倒呢班騙子
買bond/收息股已經好過樓主果個諗法
計左通漲未呀
如果計咁長時間
近三十年通漲除有有4.5%
即係白做呀
用你個方法要有11%回報先做到
供款重要按通漲增加呀
計左通漲未呀
如果計咁長時間
近三十年通漲除有4.5%
即係白做呀
用你個方法要有11%回報先做到
供款重要按通漲增加呀
估唔到你都係保險狗
屌左你老母先
all in 1038 6 1 823 66 11 2388
回報率一定高撚過你個濕鳩plan
仲要啲錢唔使鎖死
可以諗吓
到時就會發覺1千萬唔夠退休
估唔到你都係保險狗
屌左你老母先
all in 1038 6 1 823 66 11 2388
回報率一定高撚過你個濕鳩plan
仲要啲錢唔使鎖死

真係穩定增長必備

樓主呢?

樓主呢?

潛咗水啦
供保險只會一蚊都拎唔返
利申:做過保險
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞