STEPN (GST/GMT)討論區(4)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
一日最多跑10分鐘ja 我以為可以一日慢跑長跑一日賺500-1000以上之類添 貴鞋都唔得? 貴鞋跑唔到500-1000一日既話 點支撐到個鞋價呢
注意我地一路講既都只係等值貨幣
一日唔cash out
一日都唔知真正有幾多
仲有gst係crypto
浮動好大
巴打比你既參考價日日唔同

的確呢個報酬對貧窮地區來講好好
但相對你都要投入唔細既成本
而的確一早已經有nft game
橫掃左成個菲律賓

今日鞋價來計
以比較高cp既一灰9lv鞋跑法
成本係17sol左右~hkd7200
每日會淨收8-9 gst
以今日gst價hkd23
每日有hkd200
回本期就係36日

中間仲有好多細節無講
要玩記住爬多少少年
我地當一個月回本 之後日日賺net profit
d錢係邊度黎 拿新人既買鞋錢比我地既跑步費?即係ponzi?
定係公司點支撐咁多既reward比咁多user after大家回本之後?個business model真係sustainable?
係 因為想買幣 但如果係ponzi /sustain唔到 即係會爆 😂
試左2日咁做。
有2個account,2部電話+電話卡。
開咗第一部電話Account 1跑左10分鐘,然後再用第二部電話開Account 2跑,跑嘅途中兩隻手揸住2部電話。
咁樣做可以慳返時間,但係未知會唔會有ban account 嘅風險。
利申 2個AC都係runner鞋,4:30-5:10/km 嘅速度跑
咁不如一部電話跑完一個account log out再跑另一個account
你咁咪下下都要登入填埋seed phrase?風險又會大左
有兩部電話梗係分開啦
想請教ching你覺得之後可以點樣轉型
會有咩可能性係做到一個sustainable business model
有冇啲可能嘅例子
邊有會知之後點
心存有懷疑就唔好入場,
但好多人已經日日賺緊
我應該早過你入場
只係一直覺得呢個同ponzi冇分別 冇新玩家加入就會死
所以想問嗰位ching覺得有咩轉型嘅可能性,例如實體商店? 或者其他經濟模型?
有班柒頭驚死人唔知自己知係ponzi咁每次覆都講一次ponzi去拎優越感,傾埋d玩就唔重要,唔玩都無需要傾既野,睇得多真係陣柒頭味出曬黎
多謝ching解答 但如果真係轉到型
仲有冇必要或者仲會唔會繼續呢種move to earn?
或者應該問呢種買鞋move to earn玩法有冇可能長久(幾年)下去?
多謝ching咁詳盡嘅解答
我依家喺bsc chain度玩緊mint 希望可以mint多陣
綠鞋19lv
加到20L 20R 其餘E
有冇配錯?
自己上Stepn.guide
就知係咪最有效益
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞