有冇師兄鐘意食Kebab

445 回覆
1261 Like 42 Dislike
始終香港啲kebab得個幾間,難吸引其他人再follow
六七十蚊係食e d㗎啦 你無錢食咩 食餐飯都話人呃9你 係咩窮到咁

但點都好過熱狗條腸 都唔係幾多成係真肉
希臘果隻叫Pita
最正宗係Pita皮揸真greek yogurt,加d青瓜絲同蕃茄菜,包埋肉同薯條

個人鐘意食kebab多d
仲有印度餐廳都有kebab 食 不過個人覺得無中東kebab 禁好食 舊肉整得麻麻
Turkish Kebab

網址: https://s.openrice.com/QrbS0Xhi900~duIKud8R1
地址: 西貢海傍廣場2號金寶閣地下15號舖
電話: 26067038
=====================
客戶資訊:恒生信用卡簽賬激賞高達9%回贈另加OpenRice獎賞!優惠需登記及附條款。借定唔借?還得到先好借!

推介e 間
多肉多菜 塊包有少少硬 唔會水汪汪
鐘意食,之前土耳其旅行食過又大份又抵食。香港食過一次又難食仲要貴幾倍雖然明白係因為香港租貴
永遠有呢啲戇鳩郁啲話人食唔起,好撚心啦,呢啲港女口吻,你條裙腳仔又要學人講,摸吓自己個春袋仲喺咪度先啦死廢剷。一百幾十都話人食唔起嘅人都唔慌搵得多,窮閪思維特別柒
Pavilion
一份中東遊牧民族街邊揸三文治 food cost 俾盡最多10蚊,賣$30叫正路,賣超過$40已經過份,啲傻鳩仲要話$80/90先合理,都話扯旗山下多戇鳩,竟然俾人呃成舊水去食劣食仲要笑住話人呃得好呃得妙,咁閪犯賤嘅人真係港燦井底先搵得到。

教精你啦死廢柒,讀多啲書做人都精明啲,讀得書少又串撚柒柒一定最易俾人呃,我識好多傻閪都係咁,閒閒地一日俾人呃十幾次
鬼知係打錯咩,未食過問吓都唔比
配chips係正多醬
你把口臭撚過屎渠梗係咩都唔好食
笑你窮又兜個圈笑番人窮 唔好禁柒好無
講food cost 都on L 9….廣東野 中國野 韓國野 個 d food cost 平都西錦咪又係賣幾十蚊 你全部唔撚好食啦傻hi 你番屋企整熱狗啦
而家好似48喇
香港有冇hsp食?
喺澳洲一星期食一次好撚肥
你咁食得起就食多啲囉,最好餐餐食,成舊水一件濕鳩豆泥三文治留番俾班成世未見過世面嘅井底地踎時薪工死燦頭食撚飽佢,天價食垃圾咁笨撚柒嘅行唔好預我
所以都話你冇春袋,果然周身女人型,話你裙腳仔都太抬舉。啲港女最鍾意成舊水買杯完全十分難飲仲衰過即溶嘅所謂手沖咖啡,然後打咭話俾人知佢好文青,但事實上字都唔識多個書都未完完整整睇完一本中學都唔可以正正經經畢到業嘅死文盲,估唔到你條柒頭都學埋港女啲戇鳩嘢仲沾沾自喜,但港女起碼有個閪識擘髀,你連呢丁點本事都冇,價值係零
之前係觀塘食過間好難食
啲肉又鞋又硬
食到個嘴好攰
打左水蛇春錦長都淨係識人身攻擊同ff 人地背景
幾時回應下成本嘅問題

車仔面幾十蚊碗成本點丫 蛋糕成百蚊個成本點丫 幾十蚊隻熱狗成本點丫 全部好L cheap 你記住咪L食丫柒頭皮 有病記得準時食藥
on9先用food cost黎judge個價
一句講晒 你係歧視中東、土耳其人所以先咁講
冇讀過書真係特撚別蠢,扮乜撚上流社會吖,死廢閪會考肥鳩晒唔係做執骨抹枱就捐車底啲閪工,𢭃時薪扮大牌,笑撚死。而家就係話香港啲物價俾你班戇鳩港女同裙腳仔扭曲晒囉,明明只值三四十嘅垃圾,你條閪種仲要柒撚到話值成舊水,點醒你咋懵撚!你班賤種根本就唔識食,味覺遲鈍,食嘢食價錢唔係食味道,唔識分好壞,淨係以為越貴越好,分明唔係食嘢,你學死港女上fb打咭之嘛!男人老狗含得撚。唔好扯去第度啦,又車仔麵又蛋糕,講乜閪呀傻柒?講緊麵包夾肉形式嘅食品,現成食材,少量加工,零技術零烹調,$40俾多佢啦!傻撚閪閪仲80/90,唔蠢都唔食仲懶鳩叻
唔計food cost 點知個價有冇扭曲到呀天才?又一件冇讀過書衝出嚟柒。佢賣咁貴因為香港地多蠢閪願意用天價買狗屎嚟食搶貴晒。其實咁簡單嘅道理唔使讀過econ先識,喺香港住得耐都會知,可能你啱啱落嚟冇耐先唔知。

中東佬從來都唔係精於烹飪㗎啦,有乜歧唔歧視。遊牧民族邊有咁好興緻鑽研呢啲唔等使嘢?求撚鳩其塞飽就算㗎啦,理撚得佢咩味,總之食唔死就係。狗屎都俾港燦講到人間美食咁,又係唔讀書之過,咁閪無知
首先kebab 平有平食 貴有貴食 平嘅ebeneezer 六十蚊有找 貴你食個幾餸譚仔/車仔面少少 如果要講原材料價錢 譚仔/車仔面啲料根本不值一提 成本唔知洗唔洗十蚊一碗 以你講法果啲全部搵笨柒 你記住咪撚食 仲要指撚班食客屌人on9

睇左你之前好多post 全部都係自己喺度ff 屌人
認真搵番個醫生睇下 或者 少啲上連登

仲有kebab 唔係零技術零烹調 自己唔識就去學下 唔好周圍屌

https://youtu.be/kaza-2tGcJs
錦英國佬唔係遊牧民族又點解禁多劣食?

自己喺度ff 一堆理論 又唔L make sense 可唔可悲丫
食過另外幾間 都係覺得呢間最好食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞