有冇師兄鐘意食Kebab

445 回覆
1261 Like 42 Dislike

當時仲係北歐oslo

真係好好食
希臘嘢都有d類似嘅嘢 又係一塊皮咁包住d肉

另外有隻叫souvlaki 有條串燒加隻酸酸地白色汁送飯 有時會諗起但係香港好似冇
呢間正呀
doner 同kebab 點分?
勁撚鍾意
啲staff都很nice
同ex成日食 感覺比較似返原本個味道

係土耳其食過,香港搵唔返種味道
pita
食過
土耳其獨遊果陣餐餐食
mk有兩間,1453同Our Restaurant,都係土耳其人開
咁x 大條,好飽
食厭三文魚嘅唯一替代品咁濟
出街食度度都兩三百係Kebab shop仲會有幾十蚊飽肚嘅選擇
拎住學生證仲有汽水送
劣食中嘅劣食,乾爭爭鞋十十,柴皮一樣。喺外國半夜三四點周圍閂晒剩番間中東舖未收冇選擇之下先會食佢,難食但好平,平過老麥套餐,因為kebab根本就係賤物。但喺香港狗屎垃圾都賣天價,麵包夾啲肉,咪即係三文治,夠膽死賣六七十,不過扯旗山下一街都係老襯,唔呃你呃邊個?
有啲車仔檔kebab 勁撚正 夜晚最多 lamb doner extra garlic mayonnaise
留名 呢間就腳
食開咩野禁把閉
好撚大條,一條可以食足一日
留個名
好中意食呢類餅皮包餡既野
有時自己都會去M&S買d餅皮睇下包乜
之前中意到去Netflix睇下d飲食documentary
有套講果嚿shawarma肉係點整上去
其實一直都唔太識分kebab同墨西哥式d wrap有咩分別但感覺kebab正d
諗起n年前美食展有檔賣地中海菜真係有個成個saltbae感既外國人係你面前即場片肉,切菜,包埋當做show感幾正

要£5啦
Kebab 係烤肉咁解,叫Shawarma 即係Döner Kebab,喺果大舊轉住燒嘅肉度切落嚟先算係Shawarma,Döner 係旋轉
Döner 係旋轉,Kebab 係烤肉,詳細解釋請睇樓上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞