【其實唔難】王維基:藐視年輕人攞上位、上車難做藉口

96 回覆
14 Like 69 Dislike
睇唔透,d有錢佬成日叫人慳錢,係咪想好似日本咁慳到無人消費,到時太慳又屌無人肯洗錢

啲垃圾有錢佬想你留港消費
買佢貴又唔品質差既產品(個人評論)

其實係想班人日日狂OT, 冇哂時間去鋪頭買野, 唯有幫襯佢間 濕尻 hktvmall

要慳錢 hktvmall太高級不了
用返支那賤畜淘寶算
你個台都未ready

攞唔到牌都好正常
骨子裡就是共狗藍絲
封殺hktv
有料咪依放底副身家,自己再創業嚟睇睇,講就兇狠

每月逗個1萬幾千 睇佢幾耐買到樓
親政府既人永遠都係千錯萬錯, 政府冇錯,

樓價貴到咁, 好多外國報告都係咁指出,

但政府都係冇錯, 乜都好, 都係市民既錯,

講黎都哂氣

其實以前我都係好似巴打你咁諗
但宜家人大左 開始覺得山不變 人變
講真政府係要屌 唔屌唔監管只會一日日咁差 但政府一個政策要咨詢 過立會 推行 再等起碼以年計既時間去睇成效 你同我有幾多年命
與其日日望住堅離系數 望住香港全世界樓價最貴係度屌
不如立定決心 諗定去定唔去馬
去馬既咪儲錢 學投資 留意啲樓價 睇定盤 如果樓價跌就入場
唔去馬既根本唔使在意佢地講乜 成功企業家的確唔會work life balance
但我可以㨂做個work life balance 既人
最重要既係你揀左 就唔好後悔
就算去馬果班買到樓 佢地都係用唔享受生活黎換返黎
世界不嬲都係唔公平 香港好多野的確係令人絕望 但比你㨂 你想係香港出世定非洲

從來最要既 只係你自己既選擇 無人會無選擇 只係你諗得夠唔夠闊 同 夠唔夠膽

咁洗咁高難度,有料咪hktvmall 賺錢黎睇睇

講黎都哂氣

講真政府係要屌 唔屌唔監管只會一日日咁差 但政府一個政策要咨詢 過立會 推行 再等起碼以年計既時間去睇成效 你同我有幾多年命
唔去馬既根本唔使在意佢地講乜 成功企業家的確唔會work life balance
世界不嬲都係唔公平 香港好多野的確係令人絕望 但比你㨂 你想係香港出世定非洲

從來最要既 只係你自己既選擇 無人會無選擇 只係你諗得夠唔夠闊 同 夠唔夠膽

佢講得錯唔晒㗎其實﹐只不過當大家連基本生活都困難時﹐就實在離地得濟先俾人

問人做咩唔食蛋糕俾俾人反都只係因為其他人連麵包都唔夠
呢條on9

有時間就留意下新聞啦

政府就嚟取消強積金對沖啦,

即係你條廢柴幾個月後蝕到無錢要執柒果陣

無得拎員工d強積金嚟當遣散費啊!!

擔心自己好過啦你老母臭閪
呢條on9

有時間就留意下新聞啦

政府就嚟取消強積金對沖啦,

即係你條廢柴幾個月後蝕到無錢要執柒果陣

無得拎員工d強積金嚟當遣散費啊!!

擔心自己好過啦你老母臭閪

好,係我自膠,政府俾10年你班廢柴適應,

咁你繼續屌囉廢閪,睇死你條on9執果陣咪又係廢到偷員工d強積金嚟賠返俾員工
有無理過撐佢果班人既感受!

高登仔第幾次撐錯人?
之前佢唔係好撐班後生架咩?

佢想拎個牌果陣梗係好撐後生仔,點知大家唔比錢撐維基,只係網上口水花撐佢,搞到HKTV mall 生意一落千丈!

大家都係用口水撐,大家都係鍵國戰士!

講黎都哂氣

佢講得錯唔晒㗎其實﹐只不過當大家連基本生活都困難時﹐就實在離地得濟先俾人

咁好認真 響香港基本生活會困難果d 個人都應該好有問題

講黎都哂氣

咁好認真 響香港基本生活會困難果d 個人都應該好有問題

同意 連登鬥慘風氣太盛
如果呢堆說話係689 講大家既反應會有乜分別?
骨子裡就是共狗藍絲

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞