【其實唔難】王維基:藐視年輕人攞上位、上車難做藉口

96 回覆
14 Like 69 Dislike
你有道理
但好多時候
都係個女在瘋狂洗錢
男人點賺都無用
on撚99, 個個人都要放棄生活去創業? 睇下你個香港電視而家幾咁折墮先啦
好多人剩係想普普通通打份工得閒輕鬆下都冇錢冇時間冇地方
唔係人人都係要發達買樓先係人生意義囉
儲錢你儲一世都買唔到。 應該儲錢買軍火打劫
屌你老尾唔係依班廢青得閒係你道買野..你重蝕得多呀屌
等我今日又買左兩張單..但你就係就講風涼話
咁佢又真係演繹到迎難而上既
由以前搞IDD到寬頻再到689
由佢講出冇班廢老講咁un耳
咁佢真係有資格話班廢青
話哂白手興家

下?既得利益者,而且仲係現今香港有關係,有人脈,有資金,有名氣,但做盤生意出嚟都蝕錢,廢過好多依家既無名年輕創業者喎,人地無錢,無經驗,無名氣,無關係,但人地都係賺錢
唔怪得之
個倉之前唔撚加冷氣
熱撚死啲員工
啲貨擺撚到亂哂
係咁ot

畀啲考驗啲細

咩撚野之前呀
而家都無呀
高級奴隸屌低級奴隸
高級奴隸屌低級奴隸

咁有錢俾人笑奴隸
不過佢都on9 以前幾廿萬買到居屋 十年內都有首期啦 宜家條數點計
標題黨喎
張圖個意思根本就係話唔應該用難上樓而放棄創業
反轉豬肚系列
咁佢真係有資格話班廢青
話哂白手興家

下?既得利益者,而且仲係現今香港有關係,有人脈,有資金,有名氣,但做盤生意出嚟都蝕錢,廢過好多依家既無名年輕創業者喎,人地無錢,無經驗,無名氣,無關係,但人地都係賺錢

佢冇左最重要果D呢
高級奴隸屌低級奴隸

咁有錢俾人笑奴隸
不過佢都on9 以前幾廿萬買到居屋 十年內都有首期啦 宜家條數點計

你用居屋黎比 依家十年內一樣有首期...
1個月5000*12*10=60萬 居屋9成按 首期都係30萬到
只要10年內樓價唔升>一個double 你都夠
好運上左位既人,永遠唔會認為自己係好運。
只會話自己努力左,有眼光。
永遠都係馬後炮。
高級奴隸屌低級奴隸

咁有錢俾人笑奴隸

1個月5000*12*10=60萬 居屋9成按 首期都係30萬到

抽到先算
垃圾生意佬
高級奴隸屌低級奴隸

咁有錢俾人笑奴隸

抽到先算

巴打賣俾我好無 30萬上樓
王生你間野幫襯過幾次
次撚次都送到錯鳩晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞