【其實唔難】王維基:藐視年輕人攞上位、上車難做藉口

96 回覆
14 Like 69 Dislike
他認為要創業成功就不會有work life balance

個個要做成功創業家咩
個個成功創業就社會大亂喇
佢究竟知唔知自己個target market係邊堆人 唔怪得hktv個customer engagement咁低
Hktvmall? 要儲錢,不了
如果有一個有100萬saving 既年輕人同佢講買唔到樓,
佢會承認樓價貴

段說話係話做左,盡力左,做唔到是外圍因素
和因為外圍因素而不去做既兩種心態上既分別
我每日都捱三文治同水
放工冇做高消費活動

真係好慳都買唔到...
一早話左佢離地

離地既人咪會投番比佢囉

成身名牌去拉票

目標都唔係D基層選民啦

呢層又真wo
佢選港島
落太古拉票,真係唔係target班基層wo
不過最後俾雷動雷瓜左姐

廢就廢啦 賴雷動

蔑視王維基攞雷動做敗選藉口
推比更多人睇,等有買開野既人唔好再買,蝕到佢仆街
標題黨喎
張圖個意思根本就係話唔應該用難上樓而放棄創業

不同意年輕人難上位、難上車的說法,「好慳都買唔到樓,你先同我講啦」

真係好鬼嬲 個個月都幫襯佢..依家屋企d米廁紙同野飲全部都係佢道買
其實樓下已經有百佳 睇黎去返樓下買好過

王生點解釋?

笑左,跌左2、3成都重係top 1
標題黨喎

不同意年輕人難上位、難上車的說法,「好慳都買唔到樓,你先同我講啦」

佢係咪離左地好耐唔知樓價?咁冇人性嘅說話點講得出口 。心地唔好所以日日蝕錢
條友其實越黎越離地
標題黨喎

佢係咪離左地好耐唔知樓價?咁冇人性嘅說話點講得出口 。心地唔好所以日日蝕錢

好在政府無發牌
俾D考驗王生
選舉又話自己中間派
屌你即係牆頭草

真係好鬼嬲 個個月都幫襯佢..依家屋企d米廁紙同野飲全部都係佢道買
其實樓下已經有百佳 睇黎去返樓下買好過

其實送貨好唔環保
又浪費人力
又多包裝

幫趁嘉誠哥
起碼人地講實話做實事
好過一D人一朝得智 語無倫次
抵你唔夠人玩唔俾牌落你面
睇唔透,d有錢佬成日叫人慳錢,係咪想好似日本咁慳到無人消費,到時太慳又屌無人肯洗錢

啲垃圾有錢佬想你留港消費
買佢貴又唔品質差既產品(個人評論)
講得好 靠你隻1137升上首隻一股四位數既股份
我就上到車啦
唔好話難作借口啦
好運上左位既人,永遠唔會認為自己係好運。
只會話自己努力左,有眼光。
永遠都係馬後炮。

呢個真 !
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞