[綠卡末日]網傳樂悠咭6.1起取代長者八達通

263 回覆
29 Like 139 Dislike
請問你有冇睇我上面講啲嘢?
fixed cost 又賺少左唔係蝕係咩?
你老母生你個柒頭出嚟就柒
乜你覺得啲3毛有廣東話理解能力既咩
又唔追po
想有啲有質素討論都無
次次嚟呢啲po都係重複之前講過既野
講到口臭
一早要用啦 用左3年
鐵路年年都唔自在賺錢啦..增加成本得啖笑
罰你又罰1000幾百
人地一個車站請幾個小黃人同捉飛人工都唔止
你估第一城鎖車隊咩
轉用粉紅卡囉
咁而家用兒童卡囉
有分別咩?
有分別,貴d
半價唔係$2?

咁都慳過成人價啦
18蚊半價=9蚊
綠卡2蚊
9-2 =7 貴左7蚊一程
唔怪得叫人罷工D上班族都瓜瓜嘈
原來2$都驚 / 都要咁清高屌9人地用
你繼續鬥囉

根本呢D羊毛出自羊身上
講係咁講
但既然你d錢或者你老豆d錢都係比人拎去做國安支出
不如香港人自己拎黎資助自己搭車
兒童咁細粒
仲貴過又拐杖又輪椅
掗掗拃拃嘅老人
唔怪得叫人罷工D上班族都瓜瓜嘈
原來2$都驚 / 都要咁清高屌9人地用
你繼續鬥囉

根本呢D羊毛出自羊身上

你口中"唔岩既野"就係指2$ 違反港鐵條例?
又咁口響講強姦性侵犯法野呀嘛
所以當初大家出黎示威遊行都係違反法律架
係咪又要比你屌呀?
不過唔撚洗輪到比你屌, 因為大撚把人坐撚哂監

就係因為有你呢D咁撚潔癖/清高既黃絲, 先搞到咁多黃鬥黃
亦到搞到大家我地係連登都鬥撚緊你呀屌你老母

我地自己嘈黎有咩用?
跳閘囉,唔係驚呀
如果咁叫無品,咁黃絲燒火車站,你應該覺得仲冇品
班人咁撚清高指責人地用2$就係大種乞衣又扮抗爭或者犯法都合理化
呢班人明唔明自己講緊D乜

其實等於完全否定大家示威遊行做既野

班慒撚係度屌既 但又自稱黃絲既, 一定係D貴族或者何不食肉糜既上等人黎, 遊行有反對通知或者罷下工都驚屎驚屁既契弟

不如呢班人咁鐘意挑剔, 唔好叫自己黃啦, 叫自己藍絲算
一個POST 都引到咁多毛出黎
粉卡冇綠卡咁平,同埋兒登仔如果開po討論嘅話,遲早粉卡都冇得用

Btw, 以往暑假粉卡搭機鐵係免費,所以當年暑假去旅行,$2就直達機場
真唔真心都好

總之就係, 就算全部人用返自己既卡都好, 都唔會令到自己交稅少左/比少左錢

你話長遠可能再正面影響自己交少左錢, 唔出奇既, 但無人知, 不過可以肯定都會好似捐錢咁. 實際效果得原本既10%囉

同埋, 到真係有都好, 由綠卡問題處理好而有正面影響比返大家既話, 應該大家都死撚左啦, 50年後都唔知浮唔浮現到

活在當下, OK?
認同呀!

成日有黃絲叫我戴返口罩,我問佢有冇瘟疫嘅證據,佢地就引用政府數據。之後我問佢地:

政府夠話831冇死人啦,點解你又唔信?你要信政府不如做藍絲啦

次撚次都俾我串到冇聲出
唔移民就預撚左啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞