[綠卡末日]網傳樂悠咭6.1起取代長者八達通

263 回覆
29 Like 139 Dislike
有晚搭通宵小巴返屋企,期間環境好靜,跟住有個又肥又醜既學生妹上車,嘟嗰吓聲勁明顯係綠卡,條學生妹明顯慣犯,面不紅氣不喘咁坐埋位
還番部手機俾人啦
唔搭當然可以
跳閘綠卡增加黨鐵負擔又有咩問題
條友酸撚到
多啲人用最好
為咗慳少少冒住畀人捉既風險都要用綠卡,唔知邊個先係on9仔
小巴捉乜撚嘢
呢個真係on9 有個人八達通都唔知點解仲要整樂悠卡,早兩年先幫老母整咗個人八達通食巴士60歲優惠,諗住之後到65都可以做長者八達通,而家搞到又多張樂悠卡,舊嗰張用得幾個月一年就廢咗,晒錢
啱唔啱係你定義?用綠卡呢啲咁小嘅問題都可以扯到去強姦呢啲道德問題去比喻 手法有啲肉酸喎
同埋你唔好以為啲字大大隻講嘢就有說服力啲啦五毛狗
唔撚會再覆你隻五毛狗 費事俾你賺多次錢
你老母成日搭城巴?
同樣你可以咁巴閉唔搭黨鐵,支持國安法嘅巴士小巴
可以每日行路返工返學
我都支持
問題日日咁行係咪成效高又個個都做到?
只係我覺得如果你目的係要對付你要對付既野,跳閘綠卡等等係相對風險低,成效高,大家都可以維持到姐
佢係咁lur住話搭車好貴,係咪60歲有搭車優惠,嗰陣搵完一排得巴士有,但焗住用個人八達通

整完佢都唔知有冇搭過10次就轉咗樂悠卡
最初學生八達通都唔係實名制
咁用小童囉重有廿年先有綠卡用
唔想比人濫用就取消2蚊搭車先啦
自己又慳錢,又唔影響人,又可以善用公帑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞