[Mirror]蕭定一:陶傑 條撚野Out撚哂,有撚人聽你咩垃圾! 蕭若元:陶傑毫不講理、目光如豆、人格低莊!

83 回覆
15 Like 54 Dislike
唔係支持鏡有料
亦都唔係拉人落水

而係屌鳩19個立論
佢講話咩冇內涵深度就係虛火
用呢樣野黎屌鏡係唔公平

根本全世界偶像工業都係咁
人地傑尼斯班冇料偶像一代接一代紅左幾十年。唔係虛火
英美韓都有一大堆偶像係咁
燒山話我讀稿都80萬
上面咪有人講左囉
可以係唱功,演技,喜感,賣樣賣青春,騎呢,我會再加上親和力,同fans互動
你返工係咪只係靠有料就上到位?
開左十幾年架啦
總CLICKRATE過億
前排有拍片想賣走佢唔做不過冇人要咁解
觀眾緣都係
好緊要添
觀眾緣已經係「料」嘅一種啦係咪?
正如職場識搞關係,受人歡迎,已經係「有料」嘅表現
原因咪係社會充著太量無品味嘅人囉,品味同成功無衝突喎
Lemon 識作曲,唱歌唔差,靚仔,唔會化妝
點只普通偶像派
蕭定一:人體爆炸先夠in㗎嘛
其實MIRROR你心入面係覺得2-3個定係12個
你搵姜濤自己作曲,唔化妝,自彈自唱囉
你問我 我都覺得係虛火 但佢地有能力令投資者搬番去香港市場覺得有得做 所以呢幾年會越來越爆得多人 越來越多人有能力既唔人分佢地餅仔加內鬥會好快收皮
有個post吹撚到其中一個唱唔得跳唔得,係賣笑容
一句講晒,話唔話得先
用例子答你

你大學學士畢業考ACO諗住冇咩問題
反正大把現職ACO都只係學士甚至asso
點知你去到ACO面試
俾個面試官屌你唔係碩士博士畢業 番工係虛火

咁樣俾人話公平咩?
智障老中坑蕭粉
其實陶生都有講過呢樣野,不過要等班鏡粉同kol抽離情緒再睇消唔消化到,認同接受就另一件事
mirror話要(或者係佢地嘅fans 期望)打入國際市場,但現階段都只係俾「身處外國嘅香港人」睇
陶生就提及其實當年啲香港明星都威到去拉斯維加斯登台,不過係俾拉斯維加斯嘅中國人睇呀嘛

未有足夠實力,就爆響口話要國際市場,潛台詞就係「我唔要/唔睇重中國市場」,所以就係睇mirror 點應付之後嘅事
光明頭
應該2020年左右
垃圾鏡粉又喺到曲解陶傑
都係嘅
憑你哋智商點會聽得明
你條友個個post都拉人落水
一時話bts冇內涵,一時話嵐冇料
真係低質偶像配低質fans
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞