[Mirror]蕭定一:陶傑 條撚野Out撚哂,有撚人聽你咩垃圾! 蕭若元:陶傑毫不講理、目光如豆、人格低莊!

83 回覆
15 Like 54 Dislike
https://youtu.be/FfcnLdPreD8

https://youtu.be/6HGcwo-I4jQ

蕭定一:

1. 你今時今日仲未識得欣賞Mirror,證明你陶傑out撚到爆。

2. Mirror fans今次非常克制,盡量少理陶傑,呢班fans值得一讃!

3. 呢個世界有偶像派同實力派,唔係個個都要行實力,香港咁耐都冇偶像,而家有咁有人追捧好正常,而陶傑乜都冇了解過就話人哋因為係黃所以好多人追,咁Tommy仔呢?

4. 每個人都有自己嘅長處,有啲唱歌叻有啲有演技,佢哋亦都進步緊,你睇唔睇到?仲話人哋嘅歌唔係街知巷聞?仲話豬肉佬都聽緊先算街知巷聞?你知唔知家下係睇YouTube 㗎,人哋條條片點擊率都隨時上千萬,陶傑你out撚左!周圍都搶緊演唱會飛,人地紅成點你都唔知,你呢啲時事評論員就係不接地氣,你條撚樣發生咩事都唔知!

5. 我今日屌柒你就為咗博點擊率,同你一樣呀,你out撚咗佢啦,冇撚人會再聽你㗎喇,於是乎咪要喺姜濤生日前炒花生lor垃圾。

6. 陶傑批評嘅嘢人哋係black Mirror演唱晒出嚟,人哋仲要唔介意一齊合唱添呀。

蕭若元:

1. Mirror 已經紅咗兩年,虛火會紅兩年?

2. Fans 如果係對無線不滿嘅投射,咁viutv 應該紅晒所有人。

3. 人氣背後係所有情感嘅投射,並唔係政治投射,陶傑又想老屈mirror 就係黃絲

4. Mirror並沒有政治化,而係本土化,佢哋有接政府工作,但係佢哋夠本土,我哋係需要呢啲人。

5. 請問陶傑點樣走紅先至唔係畸形不健康,請你解釋,陶傑係完全唔識得論理。

6. 我係講道理,並唔係因為同佢有私怨。扮晒道歉仲話我想燈Mirror ,希望佢哋fans移怒喺我身上,仲攻擊我走佬台灣,其實我係因為疫情而返唔到香港,仲話我個仔爭人錢,反映陶傑個人格非常低劣。

7. 陶傑抽我水抽咗好多次,我先回番佢一兩次,你啲人仲話我小氣。

8. 陶傑話mirror走向國際化需要面對好多問題,其實你知唔知道佢喺外國非常之出名?人哋係華人藝人影響力排名第三,韓國日本都有佢嘅名,陶傑你目光如豆。

9. 今次呢件事件已經反映出陶傑嘅人格,我開頭係講緊娛樂圈係點,mirror現象係點,但陶傑一嚟就講呢啲嘢,佢個人就係咁不講道理!

陶傑人格:

1. 佢為咗收錢可以寫功夫茶批評黃絲,而我從來都唔會為咗錢而做呢啲嘢。

2. 2014當年佢話可以亂槍掃射難民,呢啲就係人渣言論,如果你都覺得佢講嘅嘢係有啲道理,你都係人渣。

3. 2017年英國倫敦大火,有白人揸車喺清真寺門口特登去撞祈禱完畢嘅人,陶傑話呢啲唔係恐怖活動而係白人保衛國家報復。呢啲言論係犯法,煽動恐怖主義呀。你仲話會有好多英國人會支持呢啲行動,你講緊啲乜嘢陶傑,呢個就係人渣!

4. 難民問題……..下刪3000千…. 人渣言論

蕭氏識咁多嘢,又飽讀詩書,又學富五車,睇嚟應該完美K.O.陶傑。🥰🥰🥰🥰🥰😘
蕭生真係上知天文,下知地理 唔好淨係話歷史,係就連民族學、社會學科呢啲都知得一清二楚。佢既分析喺華人圈子來講都肯定數一數二

勵害了我們的蕭
撇開喜唔喜歡老燒呢個問題

19才子呢次真係抽錯水,老喇,真係out到爆
狗咬狗

蕭生縱橫娛樂圈多年,起碼知咩係音樂先
如果mirror唱歌想再有進步,蕭生照計可以教下唱歌先
19不嬲份人都無乜品 人渣言論

之前笑鳩陳家駒避走去英國係狗都不如
以前啲人邊會理咁多野,咩唱功、走音搞到咁講究,求期首歌易上口,容易有共鳴就得
以前大把明星唱歌唔掂啦,楊千嬅呢啲戲歌樣冇樣掂,咪一樣上神台
定一同若元意見一致,真係大和解
仔吊老豆?
陶傑加鮑偉聰個youtube一個月上十萬
跟住話冇人聽佢
蕭定一講既係事實喎 19唔知頭唔知路抽著火水
樓上成堆burn hill fans
唔緊要
留名等睇Mirror上春晚,
唱好政府唱好大灣區
唔止香港啦

19最撚迷的英國同日本
都有one direction同埋傑尼斯一大堆𡃁仔
人地又係風摩全國
又係冇咩深度同內涵

根本19只係搶曝光亂咁屌
已經唔係對偶像工業有冇認識的問題
佢識都會咁賤格9up搏出位
佢哋亦都進步緊,你睇唔睇到?

真係睇唔到
蕭定一

當年全民造星同成班傍友揀埋啲垃圾,啲comment無point兼廢到無論
3. 呢個世界有偶像派同實力派,唔係個個都要行實力,香港咁耐都冇偶像,而家有咁有人追捧好正常,而陶傑乜都冇了解過就話人哋因為係黃所以好多人追,咁Tommy仔呢?

燒山都知佢地冇實力
燒生好野真係小氣

佢根本唔聽19講野為屌而屌

VIUTV真係要聽下19講野準備定比香港政府慶回歸 再食住上春晚
一係就比NANCY打娘炮
唔好諗住食本土水唔駛準備
蕭定一又屌得幾啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞