[Mirror]蕭定一:陶傑 條撚野Out撚哂,有撚人聽你咩垃圾! 蕭若元:陶傑毫不講理、目光如豆、人格低莊!

83 回覆
15 Like 54 Dislike
好無聊
因為TOMMEY係老黃囉
Twins係2000年代紅爆中港兩地,我就睇唔到佢兩個有咩才華內涵,又唔唱得唔跳得,甚至乎呀Sa點睇都唔係靚啦
發覺cctoy 係特別鐘意mirror 同紅viu 😵‍💫
開始buy游學修叫老蕭返黎香港
我諗香港太多年無出現過偶像派明星
部分人唔習慣
偶像做到偶像,好多時都同佢地嘅唱功演技甚至實力無關
班人成日講咩唱功咩實力
睇下Collar,最紅嘅係Ivy So,反而唱功最好嘅Winka無人留意
好歹都叫黃絲教父丫
非mirror fans
覺得陶傑今次好撚小學雞
佢地冇理過19實際上講緊/提緊啲咩,之前光明頂已經畫出腸咁滯
咪係,娛樂圈要上位好多方法,可以用唱功,可以用演技,可以用喜感,可以賣樣賣青春,可以sell騎呢,最緊要觀眾岩睇肯俾錢,咁先係多元有活力既行業

就好似返工有人靠勤力,有人靠sell橋,有人靠social

陶傑睇唔到人成功既原因,淨係識抽水
兩個都唔應該聽,一個尻吹2 4 6 ,一個連acg都要攪嘅麻撚煩,最撚討厭係迫人信佢嗰套,一個唔敢講台灣不是,一個以為自己仲係才子
咁撚多打手個PO
風雲谷10萬訂閱條條直播片都10萬人以上睇
老燒做到80萬訂閱又係10幾萬訂閱
咁撚多打手個PO
風雲谷10萬訂閱條條直播片都10萬人以上睇
老燒做到80萬訂閱又係10幾萬VIEW
聽左陶傑十幾年,但唔代表樣樣嘢都要認同佢
一早知佢係反韓流,話韓國無品味
但人地咁成功總有原因
成功梗係有原因
佢話鏡冇料啫
咩叫料先,係咪一定要唱功好演技好先叫有料
料我覺得叫技能相近D?
除左賣樣仲有D咩係得?
19最撚迷的日本
有隊野風摩日本廿年
都係賣樣冇技能
係演左廿年演技有進步有成員近年做左影帝

"其實你知唔知道佢喺外國非常之出名?人哋係華人藝人影響力排名第三,韓國日本都有佢嘅名,陶傑你目光如豆。"

真唔真啊?
咁你都係解釋唔到鏡有咩料
你只係拉人落水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞